Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Techniekweek BOTTS van start in Stadskanaal

.

STADSKANAAL – `Hoe kan het dat de toren van Pisa niet omvalt?` Met die vraag opende wethouder Johan Hamster maandagochtend de BOTTS techniekweek in het UBBO Emmius aan de Sportparklaan in Stadskanaal.

Ongeveer 65 basisschoolleerlingen van de Maarsborg, de Höchte, de Linde en het Heilig Hart zullen tijdens een techniekcarrousel een werkstuk maken.

Groep 8 gaat naar technische bedrijven toe. Dit jaar zetten weer 20 bedrijven hun deuren open om de kinderen te laten zien wat techniek allemaal in hun bedrijf te bieden heeft. In de gemeente Stadskanaal zijn veel innovatieve en bruisende bedrijven die om personeel staan te springen. Zij laten zien hoe leuk een baan in de techniek wel niet is.

Klas 1 van het voortgezet onderwijs heeft een programma midden in het centrum van Stadskanaal. Op het Raadhuisplein staan grote trucks van de OTIB en Rijksuniversiteit waarin leuke technische proefjes en opdrachten gedaan kunnen worden, Daarnaast staat er een techniekstand in de bibliotheek samen met leerlingen van het Ubbo Emmius met allerlei leuke techniekopdrachten klaar.

In totaal doen er meer dan 1200 kinderen mee met de BOTTS week. Zo krijgen ze een leuke ervaring mee die hen mogelijk kan enthousiasmeren om later een baan in de technische sector te kiezen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.