Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zorgen om vervoer windturbine onderdelen

STADSKANAAL – Net als in de gemeente Veendam maken ook sommige politici in de gemeente Stadskanaal zich grote zorgen over het vervoer van onderdelen van de te bouwen windturbines. Deze worden in Drenthe langs de grens met Groningen gebouwd.

De partij ‘Lokaal Betrokken’ schrijft op haar website en op facebook bezorgt te zijn dat door het transport van de zware onderdelen mogelijk schade en overlast wordt toegebracht aan de lokale wegen, infrastructuur en aan flora/fauna binnen de gemeente Stadskanaal.

Vergunning

Volgens fractievoorzitter Jur Mellies van Lokaal betrokken moet er voor dit bijzondere zware transport vergunningen/verzoek worden aangevraagd door het RDW. Mellies wil graag weten of er al überhaupt zo’n verzoek en vergunning aanvraag is gedaan. Ook wil hij weten hoe het college van B en W van Stadskanaal hier tegenover staat.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Zorgen om vervoer windturbine onderdelen

 1. Ja Gemeenten Borger-Odoorn en Stadskanaal grijp deze laatste strohalm en verleen geen vervoersvergunning voor dit groots transport waar heel veel overlast van zal komen voor jullie burgers. Sta op.

 2. Een tweede toestemmingsaanvraag van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) voor exceptioneel transport van windmolenonderdelen is door de gemeente Oldambt afgewezen.

  persbericht (bron DVHN) Oldambt wil ook geen windmolentransport voor windpark N33.

  Ditmaal gaat het om een transport van de Eemshaven naar Windpark N33 bij Veendam, via de bebouwde kom van Midwolda en Oostwold.
  Ook dit transport is door de gemeente afgewezen op basis van artikel 2 van de wegenverkeerswet en jurisprudentie.
  Op 9 april gebeurde dat ook al met een aanvraag voor het transport van windmolenonderdelen ten behoeve van Windpark Drentse Monden in 1ste Exloërmond. Wethouder Kees Swagerman legt uit: ,,We maken ons in dit traject met name zorgen om de gebouwen langs de route. We willen niet dat huizen schade oplopen. Ook de wegen zijn punt van zorg, in verband met de droogte. Die maakt wegfundamenten kwetsbaar voor beschadigingen, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan.”

  De gemeente Stadskanaal en Borger-Odoorn kunnen dezelfde argumenten gebruiken en ervoor zorgen dat dit windmolenpark er niet komt want dat is de enige reden dat de gemeente Oldambt en ook Veendam gebruik maken van hun recht om geen vervoersvergunning te verlenen. Ze komen op voor hun burgers.
  Deze politieke waanzin om burgers midden in een industrieel windmolenpark te laten wonen kan dan gestopt worden.
  De boeren die eigenlijk af willen van het contract met de projectontwikkelaars worden nu gechanteerd met gigantische schadeclausules om ze te dwingen toch mee te doen. Het is nu tijd om die windmolenmaffia te stoppen en de mogelijkheden zijn er nu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.