Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gewijzigde bezoekerstijden Streekhistorisch Centrum

Streekhistorisch Centrum. (F: RTVeen.nl

STADSKANAAL – Op zondag 2 juni is het Streekhistorisch Centrum open om te bezoeken. Gedurende de maanden mei tot oktober is het museum namelijk niet elk weekend, maar naast de doordeweekse dagen alleen de eerste zondag van de maand geopend.

Wat is er te zien?

Bezoek in het hoofdgebouw de vaste tentoonstelling met een introductiefilm over de ontwikkeling van de Kanaalstreek van veenmoeras tot moderne woonplaats. In de wisselkamer zijn voorwerpen uit de eigen collectie die te maken hebben met het onderwijs van vroeger tentoongesteld. In het bijgebouw Huisje van Manning is gedurende de hele zomer de tentoonstelling Met Open Armen, nieuwe gezichten in Stadskanaal 1940-1945 te zien. Deze tentoonstelling is verlengd tot en met eind augustus. Hier is te zien hoe het dagelijks leven van de inwoners van Stadskanaal en omliggende dorpen veranderde na de inval van de Duitse bezetter. Naast zorgen voor hun eigen gezin werd aan hen gevraagd om onbekenden in huis op te nemen. Evacués uit andere delen van het land kwamen naar het noorden, op de vlucht voor verwoesting en honger. Daarnaast is er ook aandacht voor het verzet, de NSB en de Jodenvervolging.

De overige eerste zondagen van de maand vallen dit jaar op 7 juli, 4 augustus en 1 september. Daarnaast is het SHC doordeweek geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13.00-17.00 uur. Adres: Ceresstraat 2 Stadskanaal. Voor inlichtingen en groepsbezoek: 0599-612649

Foto: Poolse bevrijders met een kanon in de tuin van Huize ter Marse, april 1945. Collectie Streekhistorisch Centrum.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.