Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmo Emmius maakt kennis met doelgroepen

Leerlingen MBVO en Welstad medewerkers

STADSKANAAL – Zorg- en Welzijn leerlingen van Ubbo Emmius locatie Sportparklaan maken in de praktijk kennis met verschillende doelgroepen. Zo gaan er 3 keer per week, 4 maanden lang, elke keer 2 andere leerlingen naar de Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO) groepjes van Erica Keen die deze activiteiten namens Welstad verzorgt op verschillende plaatsen in Stadskanaal.

De leerlingen leren op deze manier goed de doelgroep kennen. Ze krijgen zo een beeld wat MBVO inhoud en wat het betekent om activiteiten aan te bieden aan ouderen. Zo gaan ze bijvoorbeeld gezellig met zijn allen bewegen waarbij rekening wordt gehouden met een ieders mobiliteit. Daar hoort afsluitend ook altijd het drinken van een kopje koffie bij want de doelstelling van MBVO is behalve in beweging komen/ blijven natuurlijk ook van sociale aard. Welstad wil op deze manier bewerkstelligen dat mensen uit een sociaal isolement komen en/of blijven.

Als dit project zijn meerwaarde aangetoond heeft dan zal deze uitgebreid worden. Daarvoor zijn al gesprekken gaande met verschillende partijen. Ubbo Emmius vindt het belangrijk ook zoveel mogelijk ervaring op te doen in de praktijk om zo een goed beeld te krijgen van doelgroepen en beroepen. Daarmee is de kans dat een leerlingen de vervolgopleiding kiest die bij hem/haar past groter.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.