Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ubbo Emmius Veendam sluit deuren definitief

Ubbo Emmius Veendam – Foto: ubboemmius.nl

VEENDAM – Aan het einde van dit schooljaar sluit Ubbo Emmius Veendam aan de Dominee Petersenstraat definitief haar deuren.
Het gebouw wordt vrijdag 21 juni opengesteld van 18.00 – 21.00 uur om herinneringen op te halen. Het thema van deze avond is: “Ubbo Emmius Veendam klapt uit de school”.

Samen terugkijken

De deuren gaan vrijdagavond 21 juni open voor oud-leerlingen, oud-collega’s en andere belangstellenden om een kijkje te nemen in het schoolgebouw en samen terug te blikken. Het team van Ubbo Emmius Veendam kijkt enthousiast terug op de periode dat ze het onderwijs mochten verzorgen op deze locatie. Anja Wesseling, teamleider van Ubbo Emmius Veendam geeft aan: “Heeft u foto’s en/of ander materiaal van onze locatie dan stellen we het zeer op prijs als u dit met ons deelt of deze avond meeneemt. ”Wanneer u het beeldmateriaal uiterlijk 11 juni aanlevert dan kunnen wij dit verwerken in een (foto)presentatie. U kunt mailen naar vnd@ubboemmius.nl.”

Krimpverwachting

Bijna een eeuw volgden leerlingen vanuit Veendam voortgezet onderwijs in dit markante gebouw. In 1921 werd de christelijke ULO in Veendam gebouwd. Als christelijke mavo fuseerde de school in 1993 met Ubbo Emmius scholengemeenschap. Vanwege de krimpverwachting in de toekomst is besloten om het voortgezet onderwijs in Veendam samen te voegen en voort te zetten op Winkler Prins.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Ubbo Emmius Veendam sluit deuren definitief

  1. Ik zat op de Chr. Ulo van 1942 tot 1947.
    Wim Venema

  2. Corry Helwerda

    Ik zat hier op school van 1965-1969, dus dit jaar is het 50 jaar geleden dat onze klas examen deed. Wij hebben ondertussen al een paar keer een reünie gehouden en ook op 31 augustus a.s. komen we met een aantal klasgenoten bij elkaar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.