Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Windpark N33 gaat definitief door

.

VEENDAM – Het windmolenpark langs de N33 bij Meeden en Veendam  mag aangelegd worden. Dat heeft de Raad van State woensdagmorgen 29 mei bepaald. Tegenstanders van het park deden eind januari hun beklag bij de hoogste bestuursrechter van Nederland.

Draagvlak
Volgens verschillende bezwaarmakers is er geen draagvlak in de omgeving, maar de Raad van State ziet dat niet als reden het windpark tegen te houden. Er bestaat namelijk geen wet die draagvlak vereist. Volgens de uitspraak van de Raad van State weegt het landelijke belang van duurzame energie zwaarder dan lokale bezwaren.

Waar komen de windmolens 
27 van de 35 van de windmolens komen bij het knooppunt van de N33 en de A7 bij Zuidbroek. De acht andere molens komen in twee stroken van vier molens een stuk zuidelijker bij Veendam en Ommelanderwijk.

(Meer lezen bij RTV Noord)

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Windpark N33 gaat definitief door

  1. Tijd voor nog meer actie(s)? De wetgever kan ik begrijpen, jammer dat er geen rekening wordt gehouden met het draagvlak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.