Direct naar de inhoud.

FC Emmen geeft Ger Kleefman toernooi extra glans

Jeugd vol op actief op het toernooi – (Foto: Brigitte de Wijk)

STADSKANAAL/SJS – FC Emmen is prominent aanwezig tijdens het ‘Ger Kleefman toernooi’ van SJS. De eredivisionist, waarmee SJS in het kader van het Drents Verbond een samenwerkings-verband heeft zal zaterdags aanwezig zijn met een promotiestand en mascotte Sibi. Ook zullen een aantal FC Emmen spelers een bezoek brengen aan het evenement dat traditiegetrouw de afsluiting vormt van het seizoen van de zaterdagvoetbalvereniging uit Stadskanaal.

 

Blij

SJS is heel blij met de samenwerking met FC Emmen. Zo is er regelmatig contact op voetbaltechnisch vlak en ondersteunt de club uit Emmen een aantal SJS initiatieven, zoals de Freddie Pranger Memorial en de Old Stars.

Vol programma

Het zal weer een drukte van belang gaan worden. Op vrijdagavond 14 juni wordt een programma afgewerkt voor 35+, 45+ en damesteams. Met aansluitend een afterparty. Op zaterdag is het de beurt aan de kabouters en jongste jeugd. Het toernooi heeft ook een internationaal karakter met deelname van een team uit Duitsland. Naast wedstrijden is er een aantrekkelijk side-event met een snelheidsmeter (zo hard mogelijk op doel schieten), springkussens en livemuziek. Zaterdagmiddag staat er nog een mix-toernooi op het programma. Hier spelen alle SJS-ers, jong en oud, in gemixte teams tegen elkaar. Aan het eind van de dag wacht dan nog een gezellige BBQ.

Ger Kleefman

Het toernooi is vernoemd naar Ger Kleefman. Hij overleed in 1992, op 58-jarige leeftijd. Kleefman was een sportman pur sang. Jarenlang verdedigde hij het doel bij de blauwwitten aan de Julianastraat. Hij vervulde groot aantal functies, waaronder die van trainer en in zijn laatste actieve jaren was hij bestuurslid. Ger Kleefman was een markante en geliefde persoonlijkheid met zijn aimabele uitstraling en “Ted de Braak” snor. Hij wist velen te enthousiasmeren voor de voetbalsport of een taak als vrijwilliger bij SJS. Ter nagedachtenis aan hem besloot SJS de jaarlijkse familiedag naar hem te vernoemen. In 2017 besloot SJS de familiedag te gaan uitbouwen naar een jeugdtoernooi. Dat werd meteen een succes. Vorig jaar werd het toernooi al uitgebreid met een vrijdagavondprogramma voor mannen en vrouwen senioren. Ook dat sloeg meteen aan. Naar verwachting wordt volgend jaar een nieuw onderdeel toegevoegd. Een toernooi voor de Old Stars.

Drukte

Aan belangstelling heeft het niet ontbroken. De organisatoren van SJS hadden het evenement al in een vroeg stadium volgeboekt. Er is zelfs een wachtlijst. Sponsoren staan garant voor een sluitende begroting en tientallen vrijwilligers zorgen er voor dat alles in goede banen wordt geleid. SJS rekent op een grote drukte. Een speciaal ingericht parkeerterrein op de grasvelden van de voormalige Philipsflats en verkeersregelaars moeten er voor zorgen dat de bewoners in de Julianastraat zo min mogelijk verkeersoverlast hebben. Er worden over beide dagen 85 teams verwelkomd en naar schatting ruim 1500 bezoekers. Onder hen de weduwe, kinderen en kleinkinderen van Ger Kleefman.

Vrijdag 14 juni begint het om 19.30 uur. Zaterdag 15 juni is de aftrap om 9.00 uur. Om 13.00 uur worden de prijzen uitgereikt door SJS hoofdtrainer Otto Halmingh. De toegang is gratis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-