Direct naar de inhoud.

Veel animo voor samenwerking Windpark

 • door:
 • op:
Windmolen clusters Drentse Monden

DRENTSE MONDEN – Het regionale bedrijfsleven heeft grote interesse om samen te werken met hoofdaannemers van windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’. In de eerste twee weken hebben zich al negentig bedrijven gemeld en hun specialismen verduidelijkt. De initiatiefnemers gaven eerder aan te hopen op honderd belangstellenden. “Met nog een week te gaan is dat haalbaar. Maar ook met de negentig bedrijven die zich nu hebben gemeld zijn we zeer tevreden. Het gaat niet alleen om aantallen maar ook om de veelheid aan specialismen en de kwaliteit van de ondernemingen”, aldus woordvoerder Elzo Springer.

Aanmelden

Ruim 1800 ondernemingen in Drenthe en Groningen kregen een schriftelijke uitnodiging van Windpark ‘De Drentse Monden en Oostermoer’ om zich vanaf 24 mei “voor te stellen aan” de hoofdaannemers van het project. Dat kan nog steeds via de website www.drentsemondenoostermoer.nl

De uitnodiging sluit aan bij de wens van de initiatiefnemers van het park om regionale bedrijven zoveel mogelijk te betrekken bij de bouw. De hoofdaannemers maken eind juni uit alle aanmeldingen een selectie voor een nadere kennismaking.

Geen wanklank
De initiatiefnemers zijn niet alleen blij met het grote aantal inschrijvingen, maar ook met de reacties die men opving. Slechts één ondernemer stuurde een e-mail dat hij niet benaderd wilde worden door het windpark. Eén andere onderneming stuurde de enveloppe met uitnodiging (met het logo van het windpark op de voorzijde) retour. “Twee negatieve reacties op ruim 1800 verzonden uitnodigingen. Dat illustreert misschien wel dat het vermeende extreme verzet tegen het windpark, veel minder groot is dan je uit de vele publiciteit zou denken. Voor ons geen verrassing maar de reacties op de mailing onderstrepen het nog eens.”

Interesse?
Ook bedrijven die geen uitnodiging ontvingen kunnen zich melden via drentsemondenoostermoer.nl/inschrijven. Dat kan tot 15 juni 2019. De hoofdaannemers krijgen alle aanmeldingen en gaan, na een eerste selectie, gesprekken aan. Aan de hand van het aantal bedrijven dat zich meldt, wordt in juni een vervolg gepland. Windpark De Drentse Monden en Oostermoer staat buiten de zakelijke keuzes die worden gemaakt, maar moedigt regionale bedrijven aan de kans te grijpen en in beeld te komen bij de hoofdaannemers.

Eén reactie op “Veel animo voor samenwerking Windpark”

 1. “Twee negatieve reacties op ruim 1800 verzonden uitnodigingen. Dat illustreert misschien wel dat het vermeende extreme verzet tegen het windpark, veel minder groot is dan je uit de vele publiciteit zou denken.”
  Whahahaha, natuurlijk….en wederom wordt voorbij gegaan aan het draagvlakonderzoek.
  Door de toegepaste achterkamertjespolitiek heeft protesteren ook weinig zin meer, en heeft ook nooit zin gehad , alles was allang in “kannen en kruiken”.
  De burger is van begin af aan al buiten gesloten.
  Ruikt verdacht veel naar corruptie.
  Gemaakte afspraken moeten koste wat kost door gaan.
  Maar goed , das mijn mening😞🥴

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-