Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Aa en Hunze zet in op behoud bushaltes

Gemeentehuis AA en Hunze in Gieten (F: Google Streetview)

GIETEN – Het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze maakt zich zorgen over de beschikbaarheid van het openbaar vervoer in o.a. Bareveld, Nieuwediep, Eexterveen, Gieterveen, Eexterveenschekanaal en Annerveenschekanaal.

Uit het “ontwerp hoofdlijnen dienstregeling 2020” van het OV-bureau Groningen-Drenthe blijkt dat de haltes bij Bareveld/Nieuwediep en de Hilte/Gieterveen op lijn 110 en de haltes aan de Kielsterachterweg op lijn 74 worden opgeheven en dat is voor B&W niet acceptabel.

Nieuwe lijn 310
De invoering van de nieuwe lijn 310 (ter vervanging van de huidige lijn 110) houdt in dat De Hilte/Gieterveen en Bareveld/Nieuwediep niet meer worden bediend. De nieuwe 100 km/uur bus van lijn 310 gaat via de N33 rechtstreeks van Veendam naar het OV knooppunt in Gieten.

Andere route lijn 74
Lijn 74 gaat niet langer via de Kielsterachterweg richting Hoogezand/Groningen, maar rijdt naar Veendam. Een gevolg hiervan is dat drie haltes aan de Kielsterachterweg worden opgeheven. De alternatieven die geboden worden leiden in alle gevallen, o.a. door grotere fietsafstanden, tot langere reistijden. Met name voor scholieren is dit nadelig.

In gesprek
B&W verwachten van het OV bureau dat openbaar vervoer voor de inwoners van Eexterveen, Gieterveen, Bareveld, Nieuwediep, Annerveenschekanaal en Eexterveenschekanaal beschikbaar blijft en is daarover in gesprek met het OV bureau.

Leefbaarheid belangrijk
Leefbaarheid is een belangrijk thema in Aa en Hunze. “Inwoners zetten zich samen met de gemeente en belangenorganisaties in voor het behoud van voorzieningen. Passend openbaar vervoer is vooral voor scholieren en voor inwoners die niet over eigen vervoer beschikken van groot belang” aldus wethouder Henk Heijerman.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.