Direct naar de inhoud.

Hennepkwekerijen ontmanteld in Muntendam

  • door:
  • op:
Hennepkwekerij in Muntendam opgerold. – Foto: Politie Noord Nederland

MUNTENDAM – Donderdag 13 juni heeft de Politie in twee huurwoningen in Muntendam een hennepplantage opgerold. Woordvoerder Tessel Horsman van de Politie Noord Nederland: ‘In de ene woning ging het om 256 planten en diefstal van stroom. In de andere troffen we 60 hennepplanten en 50 –stekken. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Er is vandaag één verdachte aangehouden, maar het onderzoek gaat door.’

Gevaarlijke situatie
Hennepkwekerijen zorgen voor veel schade in huis. Het houden van hennepplantages brengt grote risico’s op brand- en waterschade met zich mee. Daarnaast vormt dit een ernstige bedreiging voor de omgeving en voor de veiligheid van omwonenden.

Woningcorporatie ‘Groninger Huis’ heeft het verbod op de teelt van hennep in of in de nabijheid van de woning dan ook opgenomen in haar algemene huurvoorwaarden. Bij het aantreffen van een hennepplantage beëindigt Groninger Huis altijd het huurcontract. We maken geen uitzonderingen.

Vermoeden van hennepkwekerij
Politie Noord-Nederland pakt hennepteelt aan. Vermoedt u een hennepkwekerij? Meld uw vermoedens dan bij de politie en/of bij Groninger Huis. Als u niet zeker bent van uw zaak of u wilt graag overleggen, neem dan contact op met uw klantadviseur. Ook kunnen tips over een mogelijke hennepkwekerij altijd bij de politie gemeld worden via telefoonnummer 0598-451482. Doet u dit liever anoniem, dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Gezamenlijke aanpak
Politie Noord Nederland werkt nauw samen met het Openbaar Ministerie, het Regionaal Informatie en Expertisecentrum (RIEC), de Belastingdienst, gemeenten, netbeheerders en corporaties. Meldingen worden geanalyseerd en onderzocht door bijvoorbeeld de elektriciteitsrekening te checken, warmtemetingen te verrichten of simpelweg te gaan ruiken. Door een gezamenlijke aanpak wordt, naast strafrechtelijk vervolgen, ook illegaal verkregen vermogen afgepakt. Panden kunnen worden gesloten en huurcontracten worden beëindigd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal