Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Rook, geronk en Grunneger deuntjes bij de STAR

De STAR

STADSKANAAL – Een dag in het ‘Grunnegs’. Dat kan op zondag 23 juni bij Museumspoorlijn STAR. Een aantal Groningstalige artiesten treden in de trein en op het station op. Voor het geronk zorgen diverse oude oldtimers.

Muziek in de trein en op station Stadskanaal
Op deze dag is er muziek in de trein en op het station Stadskanaal. ’s Ochtends zal Bé Schmaal een akoestisch optreden verzorgen in de trein. Tijdens de middagpauze zorgt ‘Sikkom kult’ voor muzikale omlijsting op het station Stadskanaal. ’s Middags treedt Roelof van der Velde op in de trein.

Oldtimers
De hele dag zullen er diverse oude auto’s bij het station Stadskanaal te zien zijn. In de loop van de middag komen er daarnaast ca. 40 oldtimers tijdens een rondrit langs bij het station Stadskanaal.

Trein
Ook de trein rijdt op deze dag. Voor extra geronk en rook zorgt diesellocomotief 2278. Deze ruim 60 jaar oude voormalige NS-locomotief zal de trein trekken tussen Stadskanaal en Veendam. De trein vertrekt om 10.45 en 13.45 uur uit Stadskanaal. Vanuit Veendam rijdt de trein om 12.00 uur. Reserveren voor de trein is niet nodig. Kaartjes zijn te koop aan het loket in Stadskanaal en Veendam.

Meer informatie
Meer informatie, zoals de complete dienstregeling, is te vinden op onze website: www.stadskanaalrail.nl.

(Ingezonden)

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.