Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam wijst plaatsen openbare laadpalen aan

VEENDAM – Landelijk wordt er gewerkt aan een openbare infrastructuur voor elektrisch rijden. De provincies Groningen en Drenthe werken hierin samen. De gemeente Veendam sluit hierbij aan.

Wie kan er aanvragen?
De paal komt er alleen op aanvraag van een (aspirant)eigenaar van een elektrische of plug-in hybride auto, die zijn auto niet op eigen terrein kan parkeren en opladen.

 

Plankaart
De gemeente heeft een plankaart opgesteld waarop 120 mogelijke locaties voor een laadpaal zijn aangegeven. Deze plankaart maakt onderdeel uit van het ontwerp verkeersbesluit. Een overzicht van deze mogelijke locaties en adressen – met kaart- is te vinden op www.veendam.nl/laadpalen.

Openbare laadpalen
De aangevraagde laadpalen zijn openbaar en kunnen tegen laadkosten door iedereen (inwoners, bezoekers en forenzen) met een elektrische of plug-in hybride auto worden gebruikt.

Ontwerp ter inzage
Het ontwerp verkeersbesluit en de bijbehorende stukken liggen vanaf 21 juni 2019 tot en met 2 augustus 2019 ter inzage in het gemeentehuis van Veendam. Op afspraak kunnen de stukken ook buiten kantooruren worden ingezien. U kunt een afspraak maken via 0598-652222.

Zienswijzen
Gedurende de termijn van inzage kan iedereen een zienswijze op het ontwerp verkeersbesluit inbrengen. Deze kan bij voorkeur schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze of vragen over dit onderwerp dient u contact op te nemen met het team Vergunning en Handhaving via telefoonnummer 0598-652222. Indieners die hun persoonlijke gegevens niet bekend willen maken, kunnen dit bij het indienen van de zienswijze aangeven. Het college zal na het afwegen van de ingediende zienswijzen een definitief besluit nemen.

Aanvragen laadpaal
Vanaf 1 juli 2019 is het mogelijk een aanvraag in te dienen en wordt daarvoor een online portaal geopend. Op dat moment is dit verkeersbesluit nog niet van kracht en geldt nog een aanvraagprocedure met een doorlooptijd van 15 weken. De doorlooptijd is 6 weken zodra dit verkeersbesluit definitief is.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.