Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zomerse buitendagen bij Boomkroonpad

Vliegende dwergvleermuis (F: Boomkroonpad)

DROUWEN – De vakantieperiode gaat bijna beginnen. Buitencentrum Boomkroonpad organiseert dan weer diverse activiteiten. De Zomerse Buitendag is één van de vele activiteiten.

Tijdens de Zomerse Buitendagen kunnen (groot)ouders met hun kinderen een leuke speurtocht maken van zo’n 2,5 km. De tocht voert ook over het Boomkroonpad.

Onderweg zijn er allerlei leuke opdrachtjes over de natuur en speciaal over Igor de Vleermuis. Op deze manier ontdekt het hele gezin de levenswijze van dit spannende dier.

Aan het einde van de speurtocht mogen de kinderen hun eigen vleermuiskastje timmeren. Dit mogen de kinderen na afloop mee naar huis nemen.

Andere zomeractiviteiten
Naast de Buitenmiddagen worden er door Staatsbosbeheer nog tal van andere zomeractiviteiten georganiseerd. Op woensdagmiddagen zijn er de zomerwandelingen voor het hele gezin. Tevens worden er enkele zomeravondwandelingen georganiseerd.

Informatie en aanmelden
De Zomerse Buitendagen zijn elke dinsdag en donderdag in de zomervakantie (vanaf 9 juli). Vanaf 10 uur tot 14.00 uur kan er met de speurtocht worden gestart.

De kosten bedragen € 9,50 per kind. Dit is inclusief kaartje Boomkroonpad, meedoen met de speurtocht, en het timmeren van een opbergkistje. Volwassenen hoeven alleen een kaartje voor het Boomkroonpad te kopen en betalen slechts € 4,50.

U kunt zich vooraf aanmelden bij het buitencentrum via 0592-377305 of boomkroonpad@staatsbosbeheer.nl. De locatie is: Buitencentrum Boomkroonpad, Steenhopenweg 4, 9533 PN in Drouwen.

Voor meer informatie en voor de overige activiteiten kunt u kijken op www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.