Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Petitie overhandigd aan wethouder Grimbergen

Overhandiging van de petitie aan wethouder Grimbergen – (F: Peter Panneman)

VEENDAM – Een afvaardiging van Huize Sint Franciscus heeft vrijdagmiddag een petitie met 713 handtekeningen overhandigd aan wethouder Ans Grimbergen (PvdA) van de gemeente Veendam. Huize Sint Franciscus wil hiermee aandacht voor de huidige situatie en vooral voorkomen dat de cliënten van de verpleegafdeling en volledige zorg nodig hebben binnenkort moeten verhuizen. Zoals bekend verkeert Huize Sint Franciscus in financieel zwaar weer en heeft onlangs surseance van betaling aangevraagd.

Financieel zwaar

Het Woon- en Zorgcentrum Huize St. Franciscus heeft 73 woningen en heeft het door alle veranderingen in de zorg, net als veel andere zorgorganisaties, het financieel zwaar gekregen. Omdat ze eind vorig jaar wisten dat ze het zelfstandig niet meer zouden gaan redden in de nabije toekomst, is Huize Sint Franciscus opzoek gegaan naar een zorgorganisatie die de zorg en het personeel van Huize Sint Franciscus zou willen overnemen. Continuïteit en kwaliteit van zorg blijven borgen was en is daarbij hun uitgangspunt.

Zorgaanbieders

De gemeente Veendam laat in een reactie weten, dat alhoewel ze geen directe rol in deze hebben, het op de voet te zullen volgen en zich vooral te richten op de continuïteit van de zorg. Er is met meerdere zorgaanbieders gesproken, maar dit heeft nog niet geresulteerd in een overname. Ook Woonzorg Nederland, Zorgverzekeraar Menzis, alsmede de Bewindvoerder hebben de petitie ontvangen.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.