Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Warme “Broez’n deur andermans Hoez’n”

Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Onder tropische temperaturen werd zaterdag de zesde editie van de recreatieve hardloopwedstrijd Sightseeing Run “Broez’n deur andermans Hoez’n” gehouden. Kiwanis Veendam hoopte dit jaar in totaal 750 deelnemers te mogen inschrijven, maar de teller bleef helaas steken op 375 deelnemers, waaronder 125 kids die een route van 1000 meter moesten afleggen. Het warme weer, en anders evenementen in de regio was waarschijnlijk de oorzaak van een mindere deelnemersveld, aldus de organisatie.

De kidsrun en de 5 en 10 kilometer deelnemers gingen vanaf het Museumplein in het centrum van Veendam van start. Aan de routes waren een heleboel nieuwe, maar ook bekende bezienswaardigheden toegevoegd. In verband met de tropische warmte had de organisatie extra watervoorzieningen in de route opgenomen.

De Sightseeing run werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door Kiwanis. Deze serviceclub zet zich in voor het welzijn van kinderen. Samen met alle sponsors en deelnemers doneren ze de volledige opbrengst aan stichting Humanitas ten behoeve van de kindervakantieweken.

Alle sfeer foto’s zijn te bij: Peter Panneman 

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.