Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ria Zomer-Nomden spoorloos verdwenen

Ingezonden door Melissa Nomden

VLAGTWEDDE/BIPPEN (BRD) – Ria Zomer-Nomden (zie foto) wonende in Duitsland in het plaatsje Bippen, is sinds vrijdag 28 juni rondom 17.00 uur spoorloos verdwenen. Ze is te voet van huis vertrokken. Op de dag dat de 59-jarige vrouw verdween droeg zij een blauwe spijkerbroek en een donkerblauw t-shirt met patroon. Ze is brildragend, heeft donker haar en spreekt Duits en Nederlands, beide met dialect.

De politie in Duitsland heeft in het afgelopen weekend gezocht met behulp van een helikopter en warmtecamera om de velden met gewassen af te speuren. Ook de vrijwillige brandweer heeft met hulp van ongeveer 200 personen gezocht.

Drones en honden werden ingezet. Zondag is er met een drone gevlogen over de velden achter haar woning en daaruit bleek, door de vorm van het spoor, dat er een mens door het gewas was gelopen. Dit spoor hebben de honden opgepikt en 3 kilometer lang gevolgd tot aan een werkplaats waar ze het spoor verloren.

De Duitse Kriminal Polizei is er zeer actief mee bezig en heeft gisteren nog eens honden ingezet. Een mogelijkheid is dat de oorspronkelijk afkomstige Oost-Groningse naar Musselkanaal of Vlagtwedde wilde gaan.

Het bericht over de verdwijning van Ria is intussen, zowel in Duitsland als in Nederland wijd en zijd verspreid, De familie is wanhopig en hoopt vurig dat er iemand is die haar heeft gezien. Binnenkort gaan ze in het grensgebied Enter, Denekamp en Enschede flyers verspreiden en ophangen in winkels waar Ria vaak komt.

Denkt u haar gezien te hebben of heeft u informatie? Neem dan contact op met Geert Zomer (00491719901634), politie Westerwolde (0900-8844), politie Bersenbrück (004954399690) of politie Osnabrück (00495413270).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.