Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Erebokaal ‘Freddie Pranger Memorial’ terug bij SJS

Trotse Karthaus Kickers poseren met de Albert Stevensbokaal 2018 – (F: Karthaus Kickers)

STADSKANAAL – De prestigieuze ereprijs van de Freddie Pranger Memorial, de Albert Stevens Aanmoedigingsbokaal, is weer terug bij SJS. Was de beker gestolen dan? Integendeel! Vorig jaar werd de cup met de grote oren gewonnen door de Karthaus Kickers uit het Duitse Dülmen. Daar heeft hij het hele jaar in de prijzenkast gestaan. Maar omdat het een wisselbeker is moet de beker natuurlijk ook weer terug. Dat hebben de Kickers op een heel originele manier gedaan. De beker was fraai verpakt in een sjaal en een muts van de club, vergezeld van een hele leuke brief. Daarin sprak de Duitse ploeg haar waardering uit voor de organisatie van het toernooi. Uiteraard zijn de Kickers ook dit jaar, op zaterdag 7 september aanstaande, weer van de partij. Het motto van de Kickers is: “Fussball ist mehr als Einz zu Null!”

Albert Stevens

De Albert Stevens Aanmoedigingsbokaal is een juryprijs. De beker is beschikbaar gesteld door en vernoemd naar een van de oprichters van SJS, Albert Stevens. Ieder jaar kwam Stevens de beker persoonlijk overhandigen, ondanks zijn hoge leeftijd en afnemende gezondheid. Vorig jaar mocht hij dat nog samen doen met zijn grote idool Foppe de Haan. Dit jaar zal Albert er niet meer bij zijn. Hij is op 27 maart 2019 overleden op een leeftijd van 91 jaar. Zijn naam en de herinneringen aan hem als SJS-er van het eerste uur zullen voor altijd verbonden blijven aan het toernooi waar hij altijd zo’n groot plezier aan beleefde, de Freddie Pranger Memorial.

39 G-seniorenteams

Op 7 september krijgt de jury het druk. Maar liefst 39 G-seniorenteams komen naar Stadskanaal. Een absoluut record. Er is een wachtlijst en er zijn zelfs al aanmeldingen voor 2020. Een groot deel van de spelers en hun begeleiders, onder andere uit België, Limburg, Brabant en Zeeland, logeert het hele weekend in Het Pagecentrum. Wie van de 39 dit keer de Albert Stevens Aanmoedigingsbokaal mee naar huis mag nemen weten we aan het einde van de dag. Rond 16.00 uur is de prijsuitreiking.

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.