Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

100.000 kippen omgekomen bij brand kippenboerderij

Archieffoto: M. Prins – RTV1

KIEL WINDEWEER – Bij een brand in een kippenboerderij aan de Vossenburg in Kiel-Windeweer zijn zondagmorgen honderdduizend kippen om het leven gekomen. De dieren zaten in twee schuren die volledig uitbrandden. In elke schuur zaten vijftigduizend kippen. De brand brak rond 6.00 uur zondagmorgen uit en was vrij snel geblust.

Veel rook

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend. Er kwam tijdens de brand veel rook vrij die richting Veendam en Wildervank trok. Omwonenden kregen zondagmorgen dan ook het advies deuren en ramen gesloten te houden.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “100.000 kippen omgekomen bij brand kippenboerderij

  1. Hans Visser

    Hoeveel grote dierenstallen branden moeten er nog volgen? Hoeveel varkensstallen, koeienstallen, kippenstallen enz. zijn er al niet afgebrand? Alles moet maar groter en groter omdat het alleen maar om geld, geld en nog eens geld gaat. Geld ook voor vliegtuigen, hoe groter ze worden, des te groter worden de ramprn als er iets fout gaat. Hoeveel mammoet grote koeienstallen zie je in het landschap die voor het overgrote deel op een klein aantal na leegstaan in verband met milieu en Europese regels. Waar zijn we mee bezig hoever moeten we nog gaan met deze kapitaalvernietigingen die we tenslotte als gewone burgers toch allemaal moeten opbrengen!!!! Afgexien nog wat een dierenleed er wordt aangedaan!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.