Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Samenloop voor Hoop Stadskanaal levert ruim 68.000 euro op

Foto: M. Dol – RTV1

STADSKANAAL – De Samenloop voor Hoop in Stadskanaal heeft €68.326,10 opgeleverd. De Samenloop voor Hoop in Stadskanaal ging zaterdag 13 juli om 16.00 van start en duurde 24 uur. Tijdens deze 24 uur wandelden deelnemers over een parcours om geld in te zamelen naar kankeronderzoek. Naast de wandeling werd ook met ludieke acties geld ingezameld. Zo werd bij Wim Orsel zijn baard vlak voor het einde van de loop afgeschoren omdat €3000 was opgehaald.

Josefien Robben

Josefien Robben heeft tijdens de Samenloop voor Hoop wel een heel bijzondere prestatie neergezet. Ze wandelde namelijk de volledige 24 uur over het parcours. Aan het einde van de loop werd ze door alle vrijwilligers en publiek in het zonnetje gezet. Ze kreeg bij het podium bloemen en applaus en de band Folkyah toverde speciaal voor haar het nummer ‘Jolene’ om naar ‘Josefien’. Zelf zei Josefien over het hele gebeuren: ‘Onbeschrijflijk dat iedereen zo mee leeft.’

Vrijwilligers

De Samenloop voor Hoop is georganiseerd door een grote groep vrijwilligers van wie de meeste zelf ook 24 uur in touw waren om dit evenement tot een succes te maken.

Eveline Dobber, voorzitster van de Samenloop voor Hoop zei: ‘Wat een bedrag en wat een saamhorigheid onder alle aanwezige mensen.’

Wim Orsel

Wim Orsel samen met de barber en de afgeschoren baard

Een actie die vanaf het begin al in grote belangstelling stond was die van Wim Orsel. Namelijk als er voor zijn actie €1000 zou zijn opgehaald ging het toefje haar op zijn hoofd eraf (dit gebeurde tijdens de uitzending van 1 op vrijdag), bij €2000 euro zijn snor (dit gebeurde tijdens het Pagefestival), en bij €3000 euro ging zijn iconische baard eraf. De vraag was dan ook snel, zou dit bedrag gehaald worden? Maar zaterdagavond om iets na 11 uur kwam het grote nieuws binnen: de €3000 euro was binnen, dus de baard ging eraf.

De volgende dag om kwart voor 4 was het dan zover, Wim Orsel klom samen met de kapper die zijn baard eraf zou scheren het podium op. Zijn iconische baard al in een staart gedaan. En toen ging het dan toch echt gebeuren, terwijl de band Folkyah speelde werd de baard er, onder luid applaus, af geschoren.

RTV1

Wij van RTV1 waren er natuurlijk ook bij tijdens dit unieke evenement. Presentatoren Rutger en Hielke presenteerden een marathonuitzending van 24 uur op de radio in een tent die in het midden van het parcours stond. Met afwisselende sidekicks als: Dick van der Veen en Gertjan Koffie gingen ze door de nacht. Ook kwamen er verschillende artiesten langs voor een interview in de tent, zoals o.a.: de Brunettes Komproe, Isa Zwart en Krzysztoff Groen. Zondag om 16.00 uur zat de 24 uur er ruim op en sloten we terwijl wij in het veld stonden de radio-uitzending af.

Facebook

Wij zijn naast radio ook een aantal keer live gegaan op onze Facebook pagina. Deze beelden kunt u nog steeds bekijken, kijk hiervoor op de Facebook pagina RTVEEN.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.