Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Project ‘Passie In Techniek’ gestart

VEENDAM/HOOGEZAND – Winkler Prins en het Aletta Jacobs College hebben samen met 23 regionale technische ondernemers het project Passie In Techniek (PIT) afgetrapt. Doel van de samenwerking tussen het voortgezet onderwijs en het bedrijfsleven is het terugdringen van het tekort aan technische vakmensen. Dit gebeurt onder andere door het imago van de technische beroepen te verbeteren en te laten zien hoe divers het technisch werkveld is.

In samenwerking met de bedrijven gaan Winkler Prins en het Aletta Jacobs College meer stages verzorgen, geven ondernemers gastlessen aan de scholen en denken ze mee over het technisch aanbod op scholen. Daarnaast bieden zij de leerlingen de kans om gebruik te maken van de nieuwste technische apparatuur, machines en technologieën.

Binnen het PIT-project wordt ook samengewerkt met basisscholen en mbo-instellingen. Technisch talent start namelijk al in de kleuterjaren. Tijdens de feestelijk aftrap is een uniek kunstwerk verloot, gemaakt door Sander Boom, meervoudig Nederlands kampioen Woodcarving van het Makita carving team. Het kunstwerk is gewonnen door Nijburg Industry Group uit Westerbroek. De komende jaren worden in nauwe samenwerking nieuwe activiteiten ontplooid om het techniekonderwijs in de regio verder te versterken.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.