Direct naar de inhoud.

Woning gesloten na ontdekken hennepkwekerij

  • door:
  • op:

Archieffoto: M. Dol – RTV1
VEENDAM – In een woning aan de Middenweg in Veendam is door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. Er zijn in totaal 195 hennepplanten aangetroffen. Op last van de burgemeester is de woning voor maximaal drie maanden gesloten. Aanvullend op de politieactie heeft de burgemeester hiervoor het Damoclesbeleid toegepast.

Ingrijpen
Hennepkwekerijen zorgen voor (brand-)gevaarlijke situaties en ondermijnen de openbare orde. De gemeente Veendam vindt het daarom belangrijk om direct in te grijpen na het ontdekken van een hennepkwekerij.

Bij de ontdekking van (hard-)drugs in een woning start de gemeente een bestuursrechtelijke procedure op. Deze kan naast de strafrechtelijke maatregel van de politie en het openbaar ministerie worden opgelegd. Burgemeester Sipke Swierstra: “Drugs levert overlast op voor de buurt. Bij het vermoeden van drugs in een woning of pand, grijpt de gemeente samen met de politie in. Door het sluiten van een woning voor bepaalde tijd neemt de kans op herhaling en overlast af.”

Damoclesbeleid
Sluiten van de woning op grond van de Opiumwet en het Damoclesbeleid is een bestuursrechtelijke maatregel. De burgemeester kan hiermee een woning sluiten wanneer er meer drugs worden aangetroffen dan de voorraad die voor eigen gebruik aanwezig mag zijn.

Melden
Het vermoeden van drugs of een hennepkwekerij in de buurt? Meld dit bij de politie. Dit kan via t. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, tel. 0800 – 7000.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal