Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Meerijden op de stoomlocomotief bij de STAR

STAR-Machinist Eppie Oosterbaan op de stoomlocomotief. Foto: Lars Blaauw

STADSKANAAL – Machinist worden, een jongensdroom van velen. Museumspoorlijn STAR heeft nu een aantal nieuwe arrangementen waarbij je kunt meerijden op de locomotief. Een uniek kijkje achter de schermen.

Dromen

Brandweerman, piloot, machinist….om een aantal jongensdromen te noemen. En voor slechts een klein deel komt die droom ook daadwerkelijk uit. Museumspoorlijn STAR laat die dromen nu uitkomen met nieuwe arrangementen, speciaal voor de treinliefhebber. Maak van heel dichtbij kennis met de techniek van toen!

Voetplaatritten stoomlocomotief

Reis mee met de machinist en de stoker en beleef van heel dichtbij wat er allemaal gebeurt aan boord van de stoomlocomotief! Bij dit arrangement ga je een enkele reis mee in de stoomlocomotief mee van Stadskanaal naar Veendam of andersom. Verder krijg je een dagkaart zodat je de rest van de dag ‘gewoon’ in de museumtrein mee kunt.

Rangeren met de dieselmachinist

Altijd al zelf een locomotief willen besturen? Dat kan! Met dit arrangement ga je mee op de diesellocomotief. Je krijgt uitleg van een van onze ervaren machinisten en daarna ga je mee het rangeerterrein op. Hoe worden wagens aan- en afgekoppeld? Wat doet de treindienstleider? Een geheel verzorgd arrangement, inclusief lunch.

Gaststoker

Het gaststoker-arrangement wordt al enkele jaren aangeboden. Met dit arrangement krijg je een ‘stoom’-cursus stoken en ervaar je in de praktijk wat er bij komt kijken om zo’n imposante machine in beweging te krijgen. Je stookt op deze middag twee ritten onder begeleiding van een ervaren stoker.

Reserveren en meer informatie

Al deze arrangementen zijn alleen op aanvraag te reserveren. Dat is vanwege de zeer beperkte ruimte in onze locomotieven. Meer informatie is te vinden op de website van Museumspoorlijn STAR: www.stadskanaalrail.nl.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.