Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendam te vroeg met huldiging 500e plezierboot

500e boot in Veendam – (F: Peter Panneman)

VEENDAM – De gemeente Veendam was een dag te vroeg met de huldiging van het 500e pleziervaartuig afgelopen maandagmiddag. Omstreeks 14.15 uur werd op die dag een pleziervaartuig gehuldigd voor het feit dat dit de 500e zou zijn die Veendam passeerde. Nu blijkt echter dat maandagmiddag de teller niet hoger stond dan 494. Pas een dag later, op dinsdag 23 juli meldde zich officieel de 500e vaarrecreant bij de Wilhelminabrug.

Freelance Veendam journalist en fotograaf Peter Panneman liet direct al weten het zeer opmerkelijk te vinden dat maandag het 500ste pleziervaartuig was gepasseerd. Volgens de gemeente zou er middels een actuele lijst zeer nauwkeurig de stand worden bij gehouden. Op deze lijst blijkt ook duidelijk dat het 500e pleziervaartuig maandagmiddag nog niet was gepasseerd. Het is dan ook opmerkelijk te noemen hoe deze fout heeft kunnen ontstaan.

Het ziet er na uit dat burgemeester Sipke Swierstra het echtpaar Henk en Marijke van den Hoek uit Amersfoort ten onrechte heeft gehuldigd met plezierboot ‘Relax’. Een dag later kwam de boot ‘Time-Out’ aan bij de Wilhelminabrug. Volgens de turf-lijst was dit wel nummer 500. Of e.e.a. nog rechtgezet gaat worden bij de pleziervaarders is onbekend. De naam van de boot is in deze kwestie in ieder geval wel heel toepasselijk.

Bovenste foto; dinsdagmiddag 13.30 uur bij de Wilhelminabrug het officiële 500 ste pleziervaartuig. Onderste foto: de botenlijst waarop de stand wordt bijgehouden (turflijst)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Veendam te vroeg met huldiging 500e plezierboot

  1. Stuurman zonder schip

    Een “analoge ” turflijst in 2019….Ah in het veen kijkt men niet op een turfje. 🤔
    Al met al een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn.

  2. hi hi hi lachen vond zobiezo al raarin stadskanaal mog niet de 500ste maar wel in veendam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.