Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Steeds meer deelnemers Freddie Pranger Memorial

Niels Blom (l) en Edwin Postma staan klaar voor de ontvangst van de G-Voetballers (F: Krijn Verweij)

STADSKANAAL – Als op zaterdag 7 september de Freddie Pranger Memorial, het internationaal G-voetbaltoernooi van SJS, wordt gehouden zal dat met een record aantal deelnemers zijn.

Meer dan de helft van de 39 seniorenteams komt van buiten de noordelijke regio. Een aantal van hen komt zelfs van zo ver weg dat de reis niet op één dag te doen is. Voor hen moet onderdak worden geregeld. Het betreft teams uit België, Limburg, Brabant en Zeeland.

Vorig jaar is de organisatie van de Freddie Pranger Memorial begonnen met een pilot om teams van ver weg over te laten komen en ze een heel weekend onderdak aan te bieden. De gedachte er achter was dat het noorden van Nederland voor velen voelt als “ver weg”. En als je uit België of Zeeland komt ligt het mooie Stadskanaal inderdaad niet naast de deur. Daar kun je over treuren, maar je kunt er ook wat aan proberen te doen, zo redeneerde SJS. Onder het motto “Allemaal naar Stadskanaal” werd besloten teams onderdak aan te bieden. De kosten daarvan moesten komen van fondsen, hetgeen lukte onder andere doordat de gemeente Stadskanaal en de stichting SET bereid waren om in de buidel te tasten.

Officieel welkom
Waren er vorig jaar vijf teams het hele weekend te gast, dit jaar is dat aantal verdubbeld. In totaal worden 180 personen ondergebracht in de fraaie bungalows van recreatiepark Het Pagedal. De gasten komen al op vrijdagmiddag waar een speciaal team van SJS-vrijwilligers hen opwacht en van alle informatie voorziet.

Voordat de hele groep ’s avonds aan het pastabuffet gaat worden ze officieel welkom geheten door wethouder Lian Veenstra van de gemeente Stadskanaal en SJS voorzitter Marc van der Aa. De wethouder neemt ook een presentje namens de gemeente mee voor alle gasten.

Interland op groot scherm
Het toeval wil dat juist die avond het Nederlands elftal tegen Duitsland speelt in de EK Kwalificatie. Een must voor iedere voetballiefhebber. Een van de bovenzalen van het Pagecentrum wordt ingericht als ministadion zodat iedereen de wedstrijd op een groot scherm kan volgen.

De Belgen hebben al laten weten dat zij aan deze happening de voorkeur geven boven de wedstrijd die de Belgische Rode Duivels die zelfde avond afwerken tegen San Marino. Voor de organisatoren van het inmiddels uit zijn voegen barstende toernooi is het een uitkomst dat het Pagedal praktisch om de hoek ligt.

Het park is van alle gemakken voorzien en de afstand naar het terrein van SJS is kort, dus bij eventuele calamiteiten zijn de gasten ook zo weer terug in hun gastverblijf. Hoewel er een vol programma gepland is blijft er voldoende tijd over om ook even een kijkje in Stadskanaal te nemen of het gratis beschikbare en pas gerenoveerde zwembad in te duiken.

Pagedal klaar voor ontvangst
Voor commercieel directeur Edwin Postma en salesmedewerker Niels Blom zijn het momenteel drukke tijden. Zo bood het Pagedal onlangs onderdak aan ruim 2500 gasten van de Vrij Zijn Zomerweek en verbleven een week later meer dan 1000 gasten uit Ghana in het fraai aangelegde park aan de rand van Stadskanaal.

“Het Pagedal faciliteert regelmatig grote groepen. Daar hebben we veel ervaring mee. Zo wordt de tennisbaan regelmatig omgebouwd tot een gezellige eetzaal waar we honderden mensen tegelijk van een maaltijd kunnen voorzien. We kijken uit naar de komst van de G-voetballers. Vorig jaar was het al een succes en de samenwerking met SJS verloopt heel soepel. We helpen elkaar waar we kunnen. Zo droegen we graag ons steentje bij om samen met Radio Bakker Electroworld er voor te zorgen dat op vrijdagavond de tv uitzending van de voetbalwedstrijd kan worden bekeken. Daarvoor stelden wij graag een van onze zalen beschikbaar. Daar is echter geen tv signaal aanwezig en dus trekken we even tijdelijk een coaxkabel van 45 meter daar naar toe. Het is ons gelukt om vrijwel iedereen in eenzelfde deel van het park onder te brengen. Dat vergroot de saamhorigheid. We hopen op een mooi weekend en dat daar net als vorig jaar weer leuke reacties op komen.

Samen met SJS hebben we een wedstrijd bedacht. We vragen alle G-voetballers een verhaal te schrijven over hun verblijf in het Pagedal. En voor die G-voetballers die moeite hebben met schrijven mag het ook een filmpje zijn. De verhaaltjes kan men opsturen en samen met SJS beoordelen we de leukste inzendingen die we op facebook en diverse site plaatsen. Onder die inzenders verloten we drie cadeaubonnen. Inmiddels zijn alle bungalows ingedeeld en heeft iedereen de nodige informatie ontvangen. Wij zijn er klaar voor!”

Een goed adres
Namens SJS laat toernooicoördinator Krijn Verweij weten dat hij het Pagedal een heel goed adres vindt: “Alles dichtbij, korte lijnen en een hele fijne samenwerking. We mogen blij zijn dat we deze voorziening in Stadskanaal hebben. Onze gasten die we hier vorig jaar hadden waren aangenaam verrast dat het er hier allemaal zo mooi bij ligt. Een mooi stukje promotie voor Stadskanaal. De directie van het Pagedal en wij van SJS hebben wederzijds de intentie uitgesproken om hier een jarenlange traditie van te maken. Ik zeg er wel bij dat dit alleen kan zolang alle fondsen en sponsoren de Freddie Pranger Memorial ons blijven steunen zoals ze dat nu al op een fantastische manier doen.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.