Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Nieuwe locatie en opzet van Roege Wilt Wandeling

Roege Wilt maakte ter Wupping en omgeving onveilig – (foto: Jolanda Freitag)

ONSTWEDDE – Deelnemers aan de zevende editie van de Roege Wilt Wandeling komen onderweg diverse bijzondere gasten tegen uit het verhaal over de mythologische minkukel Roege Wilt. Deze bijzondere wandeltocht leidt de deelnemers door de schilderachtige landschappen en natuur van Ter Wupping en Sterenborg bij Onstwedde. De Roege Wilt Wandeling start op zaterdag 31 augustus tussen 18.00 en 19.00 uur.

Andere opzet

Aan de opzet van de Roege Wilt Wandeling is ten opzichte van voorgaande edities een en ander veranderd. Anders dan voorgaande jaren wordt er niet gelopen in groepsverband. Iedereen kan tussen 18.00 en 19.00 uur op elk moment van start gaan. Ook start- en eindpunt van de Roege Wilt Wandeling zijn nieuw: de Ambachtshoeve van Onstwedder Gaarv’n op het Evenemententerrein aan de Wessinghuizerweg in Onstwedde.

Misdragingen
List en bedrog, dood en verderf. De mythologische minkukel Roege Wilt strooide er kwistig mee in zijn leefgebied rond de Roege Baarg in Ter Wupping. Buurtbewoners, geestelijken en gezagsdragers, ze waren voor Roege Wilt allemaal gelijk: slachtoffers van zijn misdragingen. Dit is opgetekend door in 1860 in Onstwedde geboren onderwijzer Ammo Henderikus Smith. Deelnemers wandelen zaterdagavond 31 augustus door de mythologische vertellingen over deze ellendeling tijdens de Roege Wilt Wandeling.

Startpunt Ambachtshoeve
De deelnemers aan de Roege Wilt Wandeling worden ontvangen in de Ambachtshoeve met Ellersinghoezenkoffie koffie met een echte Westerwoldse lekkernij. Onstwedder Gaarv’n is bij de start en aankomst aanwezig met demonstraties van enkele oude ambachten. Tijdens de ongeveer zes kilometer lange wandeling door de prachtige natuur tussen Onstwedde en Veele duiken verschillende authentieke personages en rare snuiters op. Zij brengen het verhaal van Roege Wilt tot leven. Onderweg krijgen de deelnemers een versnapering.

Aanmelding vooraf
Deelname kost acht euro, inclusief koffie of thee met wat lekkers. Kinderen tot en met 12 jaar betalen 2,50 euro. Het aantal deelnemers is beperkt en voorgaande edities was de wandeling telkens vroegtijdig volgeboekt. Opgave kan tot 30 augustus – of zolang er ruimte is – bij Gasterij Natuurlijk Smeerling, tel. (0599) 312611 of e-mail info@gasterij-natuurlijk-smeerling.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.