Direct naar de inhoud.

Uitslaande brand in loods Kiel-Windeweer

  • door:
  • op:
Foto: Peter Panneman

KIEL-WINDEWEER – Zondagochtend is er brand uitgebroken in een loods van een transportbedrijf aan de Nieuwe Compagnie in Kiel-Windeweer. Volgens de brandweer zou het gaan om een uitslaande brand en is er opgeschaald naar grote brand. Volgens brandweerwoordvoerder Johan Bosklopper ligt er metaal en plastic in de schuur.

Door getuigen zou er een harde explosie zijn gehoord, waarschijnlijk door gasflessen of een dieseltank die ontploften.

NL-Alert

Door de brand zijn er grote rookwolken ontstaan die voor veel rookoverlast kunnen zorgen. Hierdoor is er een NL-Alert verstuurd waarin wordt geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. De wind waait naar het zuidwesten en en blaast de rook daardoor richting onder andere Muntendam, Sappemeer en Zuidbroek.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-