Direct naar de inhoud.

Opgepakte drugshandelaar blijkt topatleet uit Stadskanaal

  • door:
  • op:
Roelf B. tijdens uitzending 1 op vrijdag RTV1

STADSKANAAL/BOEDAPEST – Een van de drugshandelaren die dinsdagavond is opgepakt tijdens het populaire muziekfestival Sziget in Boedapest blijkt de talentvolle atleet Roelf B. (21) uit Stadskanaal te zijn. Dit meldt De Telegraaf maandagochtend. Ook de andere verdachte (22) schijnt uit Stadskanaal te komen. Beide verdachten riskeren nu een levenslange gevangenisstraf.

Sziget

Het tweetal handelde in drugs tijdens het populaire muziekfestival Sziget, in de hoofdstad van Hongarije, Boedapest. Het is een van de grootste muziekfestivals van Europa en trekt dan ook veel Nederlandse bezoekers. Er gaat zelfs een speciale ‘Sziget-trein’ vanaf Amersfoort naar Boedapest.

De twee verdachten werden tijdens dit evenement betrapt door beveiligingsmedewerkers. Die vonden het verdacht dat er zoveel mensen af en aan liepen bij de tent van de twee jongens. Beide verdachten zijn hierna aangehouden door de gealarmeerde politie.

Volgens de Hongaarse politie had het tweetal in een bagagekluisje in hun tent onder andere een kilo aan xtc-pilen, 451 joints en 128 gram marihuana verstopt. De drugs zou een waarde van ruim 15.000 euro hebben. Hongaarse media spreken dan ook van de ‘grootste drugsvangst ooit’ op het festival.

Anti-drugsbeleid

Hongarije kent een streng anti-drugsbeleid. Op het verkopen van drugs staan gevangenisstraffen van maximaal 8 jaar. Bij grote hoeveelheden of bij drugssmokkel kan het oplopen tot 20 jaar of zelfs levenslang.

Als drugssmokkel bij de 2 verdachten wordt bewezen kan dat laatste een mogelijkheid zijn, aldus een openbaar aanklager. afgelopen zaterdag.

Borgtocht geweigerd

De advocaten van de twee verdachten hebben een verzoek ingediend bij de Hongaarse autoriteiten om het tweetal op borgtocht vrij te laten maar dit is afgewezen. Omdat het om zo’n grote hoeveelheid drugs gaat wil de rechtbank eerst verder onderzoek doen.

17 kilo drugs

Na een doorzoeking heeft de Hongaarse politie 17 kilo aan drugs gevonden. De man met wie B. de drugs vanuit zijn tent verkocht is volgens de Telegraaf de 22-jarige Gert-Jan N, eveneens uit Stadskanaal. Een bekende van het duo heeft tegenover De Telegraaf aangegeven dat B. en N. in 2018 op hetzelfde festival in drugs zouden hebben gehandeld.

 

Bron: Telegraaf, DVHN, RTV Noord

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-