Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pretletters september 2019

Geert de Breucker

RTV1 – Pretletters aflevering 94 – De Oogvereniging organiseert overal in het land Oogcafés. Wat wil ze met deze inmiddels vijftig Oogcafés bereiken. Geert de Breucker vertelt hierover en over het Oogcafé in Groningen. Tevens geeft hij inzicht in wat er te doen is op de tweejaarlijkse Oogdag in Groningen.

Dierenogen

In de derde aflevering van de vijfdelige serie over Dierenogen vertelt oogarts Bert van der Pol over het meten van het zicht bij dieren. Het kan met methodes die ook bij baby’s worden gebruikt. Honden en paarden zien ongeveer de helft en katten een derde van wat wij zien. Daarentegen kunnen zij beter in de schemer zien en ze zijn kleurenblind.

Pretletters, het programma voor mensen met minder zicht met Wim Dussel en George Flapper – Radio uitzending woensdag 4 september 21 uur.

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.