Direct naar de inhoud.

Stadskanaal moet ‘woonvisie’ inleveren

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Stadskanaal – (F: B J Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – De woonbehoeften zijn ondermaats in de gemeente Stadskanaal. De gemeente moet een inhaalslag maken als het gaat om deze wensen van haar inwoners. Dat schrijft RTV Noord op haar website.

Onvoldoende

Dat de woonbehoeften onvoldoende zijn blijkt uit een schrijven van het gemeentebestuur, waarin wordt geconcludeerd dat er niet voldoende beleid is op het gebied van kamerverhuur, huisvesting van arbeidsmigranten en nieuwe woonvormen zoals Tiny Houses.

Zo concludeert het gemeentebestuur dat er in Stadskanaal behoefte is aan kamerverhuur, maar dat huidige situaties worden gedoogd en nieuwe verzoeken worden afgehouden. De gemeenteraad moet nog een mening geven over het al dan niet verruimen van kamerverhuur in Stadskanaal.

Volgend jaar

Het provinciebestuur heeft Stadskanaal gevraagd om in september een woonvisie in te leveren. Het gemeentebestuur wil echter eerst de gemeenteraad hierover bijpraten. De raad kan dan feedback geven. Dat alles heeft tijd nodig. Pas volgend voorjaar moet duidelijk worden voor welke groepen Stadskanaal haar beleid gaat bijpassen. Dan wordt ook verwacht dat de gemeenteraad keuzes heeft gemaakt.

 

Eén reactie op “Stadskanaal moet ‘woonvisie’ inleveren”

  1. het is niet alleen kamerverhuur er is heel veel vraag naar betaalde huurhuizen van 500 euro en 600 euro en geen onbetaalbare huurhuizen van 700 euro en duurder en geen koopwoningen meer bouwen maar BETAALBARE huurhuizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-