Direct naar de inhoud.

Open Monumentendag op zaterdag 14 september

  • door:
  • op:
Monument bij treinstation Veendam

VEENDAM – In het weekend van 14 en 15 september 2019 zijn er in heel Nederland duizenden prachtige monumenten gratis toegankelijk voor iedereen. Ook in Pekela, Stadskanaal en Veendam bent u op zaterdag 14 september  bij verschillende locaties welkom tussen 10.00 uur en 17.00 uur. De Open Monumentendag 2019 heeft als thema: ‘Plekken van plezier’ en sluit aan bij Arts and Entertainment, het thema van de European Heritage Days waar Open Monumentendag onderdeel van is.

Veendam

Het WBCV (Wijk- en Buurtbeheer Centrum Veendam) staat die dag van 10.00 tot 16.00 uur met een stand in het Cultuurcentrum vanBeresteyn aan het Museumplein. U kunt hier onder andere krijgen de Winkler Prins Route, een wandelroute van ongeveer 6,5 km door het centrum van Veendam, waarin het gebied Tusschendiepen is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Ook verkrijgbaar zijn de Fietsroute Heemtuin en de Fietsroute Wildervanksterdallen. De Fietsroute Heemtuin is 30 km lang heeft als start en eindpunt Veendam. De route voert u door Muntendam (Heemtuin), Borgercompagnie, Annerveenschekanaal en via het Borgerswold terug naar Veendam. De Fietsroute Wildervanksterdallen heeft een afstand van 36 km en begint en eindigt eveneens in Veendam. Deze route gaat via het Borgerswold, Annerveenschekanaal en Wildervanksterdallen (De Kainstobbe). De wandel- en fietsroutes zijn gratis verkrijgbaar, evenals het programmaboekje.

TIP Veendam

Buiten de Open Monumentendag om zijn de routes ook verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt (TIP) Veendam in het Cultuurcentrum vanBeresteyn aan het Museumplein in Veendam. Onder het genot van een gratis kop koffie kunt u snuffelen door een selectie van oude foto’s van Veendam, Wildervank en omgeving uit het archief van Rink Oosting, die zelf ook aanwezig is van 10.00 tot 13.30 uur. Heeft u zelf oude foto’s, ansichtkaarten, facturen, entreekaartjes of iets dergelijks in uw bezit? En wilt u die laten zien of misschien overhandigen aan Rink Oosting, dan bent u welkom.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal