Direct naar de inhoud.

Elles Dost nieuwe bestuurder van Lefier

  • door:
  • op:

(F: Actium)
EMMEN – Elles Dost wordt de nieuwe bestuurder van woningcorporatie Lefier. Op dit moment werkt zij als directeur/bestuurder bij woningcorporatie Actium. Zij volgt Margriet Drijver op, die sinds 1 januari 2019 tijdelijk bestuurder bij Lefier is.

Bevlogen volkshuisvester
Elles Dost is geboren in Winschoten. Zij is een ervaren en bevlogen volkshuisvester, verbindend en doortastend in haar handelen. Vanaf 2012 is zij werkzaam als directeur/bestuurder bij Actium, een Drentse collega-corporatie. Daar werkte ze aan thema’s als klanttevredenheid, betaalbaarheid van het huren en verduurzaming van woningen en gedrag. Opgaven die ook bij Lefier hoog op de agenda staan. Naast haar ervaring als bestuurder, was ze jarenlang lid van het Algemeen Bestuur van Aedes
(Vereniging Brancheorganisatie Woningcorporaties).

Hernieuwde kennismaking werkgebied
Elles Dost: “Mijn roots liggen in het werkgebied van Lefier. Ik heb gestudeerd in de stad Groningen en met veel plezier gewerkt in onder meer Hoogezand, Emmen en Borger-Odoorn. Het voelt dan ook als een mooie hernieuwde kennismaking met het gebied. Ik zag veel gedrevenheid bij de mensen die ik al heb gesproken en een grote betrokkenheid bij de maatschappelijke opgave. Het maakt me nieuwsgierig naar de verdieping op de vraagstukken die van belang zijn en ik kijk uit naar de verdere kennismaking met collega’s en relaties.”

Sterke organisatie
‘Ik verlaat Actium in de wetenschap dat er een sterke organisatie staat, die klaar is voor de toekomst,’ aldus een trotse Elles Dost. “Actium heeft mooie klanttevredenheidsscores, uitstekende relaties met haar partners en weet heel goed wat haar kompas de komende jaren is.”

Gedroomde combinatie
De Raad van Commissarissen (RvC) van Lefier is blij met de benoeming van Dost. Hierover zegt Eric Koenen: “Zij is een zeer ervaren en bevlogen bestuurder die de wereld van huurders en corporaties kent én bekend is met de regio. Voor ons is dat een gedroomde combinatie. Lefier krijgt de bestuurder die ze verdient: betrokken, daadkrachtig en vernieuwend.”

Margriet Drijver blijft tot en met december bestuurder bij Lefier. Vanaf 1 januari 2020 neemt Elles Dost het stokje van haar over. Margriet over de benoeming: “Ik ben heel blij met de keus voor Elles Dost die de RvC in samenspraak met mensen uit de organisatie en de huurdersvertegenwoordigers heeft gemaakt. Ik ken Elles als een gedreven collega met een warm hart voor de huurders. Rond de jaarwisseling draag ik met een gerust hart de bestuurdersverantwoordelijkheid aan haar over en wens
haar en Lefier een mooie tijd toe.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-