Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekelder zangduo opent Dag Groninger Geschiedenis

Foto: Herman Alink

GRONINGEN/OUDE PEKELA – Een van de bekendste Nederlandstalige zangduo’s opent op zaterdag 12 oktober 2019 de Dag van de Groninger Geschiedenis: Lucas en Gea uit Oude Pekela. Zij zingen over de bijzondere en soms uitdagende Zij/Hij verhoudingen.

In veel programmaonderdelen staat de vrouw/man centraal. Laat u verbazen en verwonderen over het thema en de vele aspecten van de Groninger (Zij/Hij) geschiedenis. Naast Lucas en Gea kunt u onder ander genieten van een theatervoorstelling en een cabareteske voorstelling over een ode aan de Groninger vrouwen van toen en nu.

Dit is slechts een greep uit het programma, meer info op www.dagvandegroningergeschiedenis.nl.

Groninger Archieven en Centrum Groninger Taal & Cultuur (CGTC) organiseren de Dag van de Groninger Geschiedenis in samenwerking met Noordelijk Scheepvaartmuseum, Historische vereniging Stad en Lande, Verhalen van Groningen, Groninger Museum en Forum Groningen.

Geschiedenis is voor alle leeftijden, dus ook voor kinderen is er van alles te doen. Zaterdag 12 oktober 2019 11.00-17.00 uur  Groninger Archieven, Cascadeplein 4.

 Gratis toegang

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.