Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Burgemeester Swierstra geeft startsein Kindermaand

Burgemeester Swierstra – (F: Archief RTV1)

VEENDAM – Burgemeester Sipke Swierstra geeft op woensdag 18 september om 11.00 uur het startsein voor “Oktobermaand Kindermaand” op o.b.s. De Viermaster in Veendam. Alle burgemeesters in de provincie Groningen bezoeken dan een basisschool in hun gemeente in het kader van de burgemeestersactie van “Oktobermaand Kindermaand”.

Voorlezen
Burgemeester Swierstra gaat het volksverhaal “De man met de zwarte cape”, geschreven door Tineke Neyman, voorlezen. Hierin staat het boeiende verhaal van Henric Piccardt (1636-1712) centraal. Oktobermaand Kindermaand wordt in de provincie Groningen georganiseerd door Erfgoedpartners.

Activiteiten

Tijdens Oktobermaand Kindermaand kunnen kinderen gratis deelnemen aan culturele activiteiten. Ook dit jaar worden er onder alle basisscholen in de provincie speciale stickerkaarten uitgedeeld. Door deel te nemen aan activiteiten kunnen kinderen stickers verdienen, bij de derde sticker krijgen ze een prijsje. Voor meer informatie kijk op: www.kindermaand.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.