Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ontdek ‘gouden gemeente’ Stadskanaal

Bibliotheek Stadskanaal – (F: J. Westerhof, RTV1)

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal en de bibliotheek slaan de handen ineen om inwoners van Stadskanaal te laten zien wat de gemeente te bieden heeft. Op 21 september 2019 organiseert de gemeente de jaarlijkse ochtend voor nieuwe inwoners, gevolgd door de Open Dag in de bibliotheek. Dit allemaal onder het thema: ontdek je gouden gemeente.

Nieuwe inwonersochtend
Een warm welkom voor nieuwe inwoners, dat is het doel van de inwonersochtend op het gemeentehuis. Deze ochtend bestaat uit ontmoetingen met andere nieuwe inwoners, het ontdekken van het gemeentehuis en kennismaken met het college tijdens een interactieve rondleiding. Alle inwoners die na februari 2018 in de gemeente zijn komen wonen, hebben vorige week een uitnodiging ontvangen.

Burgemeester Froukje de Jonge: “De ochtend is voor nieuwe inwoners een kans om meer te weten te komen over onze gemeente en om andere nieuwe inwoners te ontmoeten. Het jaarlijkse evenement is dit jaar extra feestelijk vanwege ons 50-jarig jubileum. Daarom hebben we voor deze editie ook de samenwerking gezocht met de bibliotheek. De gouden route leidt nieuwe inwoners na de ochtend op het gemeentehuis naar de bibliotheek.”

Open Dag in de bibliotheek
Aansluitend op de inwonersochtend organiseert de bibliotheek een Open Dag, van 12.00 tot 16.00 uur ‘s middags. Het is een markt voor nieuwe maar ook bestaande inwoners. Verschillende partijen op het gebied van kunst, cultuur en ook sociaal maatschappelijke organisaties presenteren zich hier. Dit brengt een diversiteit aan activiteiten, zoals: 3D-printen voor kinderen, een taalcursus Gronings, kennis over energiebesparende maatregelen voor je huis en een ontdekkingstocht naar de mooiste plekjes van Stadskanaal. De middag is erop gericht om elkaar te versterken, de samenwerking op te zoeken en inwoners mee te nemen in wat de gemeente te bieden heeft.

Ragna Postema, domeinspecialist Leven Lang Leren bij bibliotheek Stadskanaal: “De bibliotheek biedt zoveel meer dan alleen het uitlenen van boeken. Iets wat veel mensen vaak nog niet weten. Dit laten wij samen met andere partijen tijdens onze Open Dag laten zien. Verschillende organisaties zoals het Streekhistorisch Centrum, de Kunstenschool, VVV, Centrum voor Groninger Taal & Cultuur (CGTC) en de gemeente presenteren zich deze middag in de bibliotheek. Met veel van deze partijen hebben wij een samenwerking, bijvoorbeeld activiteiten die bij ons in de bibliotheek plaats (gaan) vinden. Iedereen is deze middag van harte welkom om te ontdekken wat er allemaal te doen is in Stadskanaal. Laat je verrassen en inspireren!”

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.