Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

27 september opening nieuwe MFA Cereswijk

Wethouder G. Brongers

MUSSELKANAAL – Vrijdag 27 september om 12:00 uur is de feestelijke opening van de multifunctionele accommodatie (MFA) Cereswijk in Musselkanaal. Wethouder Goziena Brongers gaat samen met de bedenker de nieuwe naam van de wijkvoorziening onthullen.

Na afloop is er een open huis. Van 12.45 uur tot 14.00 uur is het mogelijk het nieuwe gebouw te bekijken. “Ik vind het mooi dat Musselkanaal deze unieke nieuwe wijkvoorziening rijker is. Het is een verbinding tussen kinderen, ouders en bewoners van Musselkanaal,” aldus wethouder Brongers.

Nieuwe wijkvoorziening Cereswijk
De nieuwe bewoners van deze nieuwe wijkvoorziening zijn De Stobbe met alle buurthuis- en welzijnsactiviteiten, OBS de Badde en de peuterspeelzaal van Stichting Peuterwerk. Met de opening van dit unieke concept, waarin meerdere organisaties in één gebouw gehuisvest zijn, kan er gezocht worden naar nog meer verbinding tussen de bewoners van de Cereswijk. Ook de naam van de MFA is bedacht door een Musselkanaalster.

Open huis
Na de feestelijke opening is er open huis bij de MFA. Alle nieuwe bewoners en andere geïnteresseerden kunnen, onder het genot van een hapje en een drankje, de MFA bekijken. De opening vindt plaats bij de ingang van MFA Cereswijk, Ceresbrink te Musselkanaal.

Overige activiteiten
Om stil te staan bij de opening van deze unieke wijkvoorziening hebben een aantal nieuwe bewoners zelf activiteiten bedacht. Kinderen van OBS De Badde begraven een tijdscapsule en de peuters van Stichting Peuterwerk gaan een boom planten. Dit doen ze samen met wethouder Johan Hamster. S ’Middags zijn ze uiteraard ook aanwezig bij de feestelijke opening als nieuwe bewoners van MFA Cereswijk.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.