Direct naar de inhoud.

15.000 euro voor de drie openluchtbaden

  • door:
  • op:

Zwembad Vlasmeer Onstwedde
STADSKANAAL – Op dinsdag 1 oktober overhandigen Erik Schrik en Wim Reininga namens Kiwanis Stadskanaal een cheque van 15.000 euro aan wethouder Goziena Brongers in het gemeentehuis van Stadskanaal. Het geld is bedoeld voor de drie zwembaden in de gemeente.

Deze zomer besloot het college van B&W dat de drie openluchtbaden in de gemeente Stadskanaal open blijven. Er wordt bovendien geïnvesteerd in achterstallig onderhoud in de baden in Stadskanaal-Noord, Musselkanaal en Onstwedde. Zo worden de zwembaden gereed gemaakt voor de komende twintig jaar, waarbij de dorpen zelf de baden in beheer kunnen nemen. Hiervoor is er door elk bad een plan voor de toekomst gemaakt.

Extra ondersteuning
Het besluit om de baden open te houden werd opgemerkt door Kiwanis Stadskanaal. Zij besloten de baden een extra steuntje in de rug te geven en stellen hiervoor € 15.000,00 beschikbaar, te verdelen over de drie baden. De gemeente gaat in overleg met de baden kijken welke behoefte er is. Het is de bedoeling dat het geld aan een concreet aanwijsbaar doel/object, zoals bijvoorbeeld een glijbaan of een springkussen, wordt besteed.

Kiwanis
Kiwanis is een wereldwijde organisatie van vrijwilligers die zich inzet voor het verbeteren van de wereld, kind per kind en gemeenschap per gemeenschap. Het motto van de organisatie is “serving the children of the world”. Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. In Nederland zijn inmiddels ruim 100 clubs in 12 regio’s actief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-