Direct naar de inhoud.

Veendam met veiligheidskraam tijdens weekmarkt

  • door:
  • op:
Gemeentehuis Veendam – (F: H. Drenth)

VEENDAM – Van maandag 7 tot zondag 13 oktober 2019 is het de Week van de Veiligheid. Op maandag 7 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur staat de gemeente Veendam, samen met politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) met een veiligheidskraam op de weekmarkt op het Museumplein in Veendam. Er worden tips en demonstraties gegeven en er is de mogelijkheid om veiligheidsvragen te stellen aan medewerkers of burgemeester Sipke Swierstra.

Veiligheidskraam

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom wil de gemeente Veendam het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Bij de veiligheidskraam worden dan onder andere tips gegeven over brandveiligheid, WhatsApp-groepen, Burgernet, het voorkomen van inbraken en heling.

 Veiligheidskrant

Tijdens de Week van de Veiligheid wordt er ook een Veiligheidskrant uitgegeven. Deze komt op een aantal locaties in de gemeente te liggen, waaronder in het gemeentehuis en Cultuurcentrum vanBeresteyn. Burgemeester Sipke Swierstra: “Veiligheid is een onderwerp waar wij allemaal aan bij kunnen dragen. In de Veiligheidskrant staan tips over veilig wonen, het beschermen van uw eigendommen en het herkennen van onveilige situaties. Want een veilig Veendam doen we samen!”

Heling

Het thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om heling te voorkomen. Zo kunnen waardevolle eigendommen geregistreerd worden in de “Stop Heling” app. Na diefstal kan de politie geregistreerde producten sneller opsporen en de dief eerder achterhalen.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal