Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Goed bezochte Open Dag Wedeka Kringloop

F: Altjo Wubbema – (RTV1)

STADSKANAAL – Zaterdag vijf oktober was het Nationale Kringloopdag. Op deze dag werd er aandacht besteed aan alle facetten van de kringloop en werden er bij winkels overal in het land speciale activiteiten georganiseerd.

Geen ouderwets imago 
Kringloopwinkels in Nederland doen de laatste jaren goede zaken. Zij zijn van het ouderwetse imago af en trekken inmiddels veel publiek. Om de kringloopwinkels te promoten organiseerde de Branchevereniging Kringloopbedrijven Nederland (BKN) voor de 11e keer de Nationale Kringloopdag afgelopen zaterdag.

In de kringloopbranche werken zo’n 15.000 mensen, waarvan een groot deel geen toegang heeft tot de reguliere arbeidsmarkt. Dit kan komen omdat zij bijvoorbeeld langdurig werkeloos zijn, moeten re-integreren of gehandicapt zijn. Deze werknemers zijn allemaal wel welkom bij kringloopzaken die zijn aangesloten bij de BKN. Daarnaast werken er ook veel vrijwilligers in kringloopwinkels.

RTV1

In Stadskanaal was het gezellig druk tijdens de Open dag en werden er goede zaken gedaan. RTV1 was aanwezig en maakte een reportage die (vanavond) op TV te zien is. – Hier alvast wat sfeerfoto’s

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.