Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Pekela en Acantus verlengen spreekuur

Gemeentehuis Pekela – (Foto: Wilma Swarts/RTV1)

PEKELA – Het spreekuur van woningcorporatie Acantus en het sociaal team van de gemeente Pekela in het gemeentehuis van Pekela wordt verlengd. Het wekelijkse spreekuur startte begin dit jaar. Na het succes van het spreekuur is besloten om het spreekuur voor in ieder geval een jaar te verlengen.

Zonder afspraak
Inwoners van de gemeente Pekela die een woning huren van Acantus kunnen iedere dinsdag van 10:30 uur tot 11:30 uur terecht in het gemeentehuis om met een medewerker van Acantus te spreken. Tijdens het spreekuur is ook een medewerker van het sociaal team van de gemeente aanwezig om vragen over welzijn of zorg te beantwoorden. Het spreekuur werkt zonder afspraak. Wel dient men zich te melden bij de receptie in het gemeentehuis. Dit vanwege het inzicht in de hoeveelheid aanwezigen bij calamiteiten.

Voordeel voor alle partijen
De gemeente Pekela is blij met de verlenging. Wethouder Hennie Hemmes: ‘’In de afgelopen maanden hebben veel inwoners gebruik gemaakt van het spreekuur. Ik ben blij dat wij samen met Acantus de inwoners die huren van Acantus de mogelijkheid kunnen geven om met Acantus in gesprek te gaan. Hier kunnen alle partijen hun voordeel uit halen.’’

Zichtbaar en aanspreekbaar
Ook Acantus wil haar huurders graag deze mogelijkheid bieden. Linda Stol, manager Wonen van Acantus: “We gaan graag met onze huurders in gesprek hoe we het woonplezier in hun huis en buurt samen kunnen verbeteren. We merken dat de drempel voor onze huurders om met ons in contact te komen door dit spreekuur lager is. Ze kunnen ons persoonlijk en in hun eigen buurt spreken.”

Uiteraard is Acantus buiten het spreekuur om ook altijd bereikbaar; het spreekuur in Pekela is een extra mogelijkheid om direct met Acantus in gesprek te komen.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.