Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Brandstichting Stadskanaal vastgelegd op camera

Autobrand Bremweg op 26 september 2019 – F: Marc Dol – (RTV1)

STADSKANAAL – De vierde autobrand op de kruising van de Blokveenstraat en Praamweg in Stadskanaal is vastgelegd op een beveiligingscamera. Voor de buurt is het duidelijk: de branden zijn aangestoken.

De eigenaresse van de camera zegt hoe de dader, die voor de brand nog rustig bij een lantaarnpaal stond, volop in beeld is. Ook het in koelen bloede handelen van de dader valt je meteen op, aldus de vrouw.

Het was de vierde autobrand in de wijk Maarsveld in slechts drie weken tijd. De reeks aan autobranden begon op 19 september in de Zonnedauw en Achterstekamp. Op 26 september brandde een auto uit op de Bremweg.

Waar de politie “Brandstichting niet uitsluit”, is het voor de buurt meer dan duidelijk dat ze hier te maken hebben met een pyromaan. “De mensen zijn niet angstig maar wel oplettend, ook op elkaar”, vertelt Janneke Huiting. Haar man heeft twee weken geleden de camera’s, waarop de beelden van de brand zijn vastgelegd, geïnstalleerd.

Het waren vier ontploffingen van de autobranden die auto-eigenaar Jaqueline Benus en haar man hun nachtrust verstoorden. We hadden gelijk zoiets van: “Onze auto in de fik, het had net zo goed ook nog onze garage kunnen zijn”. Het is meer de willekeur en ongeloof van het vandalisme dat de normaal zo rustige wijk op scherp zet. “Mensen zijn alert en het is echt iemand hier uit de buurt”, denkt Huiting.

De politie bevestigt dat er beelden zijn overgedragen, maar meer willen ze hierover niet kwijt, meldt een woordvoerder. Dat zal alleen in uitzonderlijke gevallen en met toestemming van de Officier van Justitie gebeuren. De woordvoerder sluit meer branden niet uit. De dader is tot op heden nog onbekend.

(Bron: DvhN)
Door: Doortje Scholtens

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.