Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Wie wordt de vierde Knoalster van het jaar?

Knoalster van het jaar 2018 – (F: Henk Otter – RTV1)

STADSKANAAL – De redactie van de Kanaalstreek houdt voor de vierde keer de verkiezing Knoalster van het jaar. Wie neemt over enkele maanden het stokje over van Ben Schomaker uit Musselkanaal?

De naam van de inwoner van de gemeente Stadskanaal – ‘die een puike prestatie heeft geleverd of die zijn of haar gemeente nadrukkelijk op de kaart heeft gezet’ – wordt door burgemeester Froukje de Jonge op dinsdag 7 januari bekend gemaakt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in Theater Geert Teis.

Met ingang van vandaag – woensdag 9 oktober – kunnen lezers van de Kanaalstreek kandidaten aandragen voor de verkiezing van de Knoalster van het jaar. Een absolute voorwaarde is dat de kandidaten in de gemeente Stadskanaal moeten wonen.

Froukje de Jonge – burgemeester Stadskanaal

Burgemeester Froukje de Jonge: “Stadskanaal kleurt goud dit jubileumjaar. Dit jaar laten we zien waar we trots op zijn: mooie evenementen en bijzondere inwoners. Kent u ook zo’n speciale inwoner? Geef hem of haar op. En wie weet is dit de Knoalster van ons gouden jubileumjaar!”

Begin december komt de jury bij elkaar in het Streekhistorisch Centrum om de aangemelde kandidaten te beoordelen. Uiteindelijk worden vijf kandidaten genomineerd. De lezers kunnen vervolgens tot eind december stemmen. Ook de juryleden gaan een stem uitbrengen tijdens de tweede jurybijeenkomst.

De hoofdprijs van de verkiezing Knoalster van het jaar wordt wederom aangeboden door Juwelier Luitjens. Ook notaris Bep Bergman is opnieuw van de partij om een oogje in het zeil te houden. Na afloop schrijft ze onder meer een zogeheten notariële proces-verbaal akte.

Kandidaten kunnen via de mail kanaalstreek@ndcmediagroep.nl worden aangemeld.

U wilt meer informatie? Neem dan contact op met (eind)redacteur Paul Abrahams van de Kanaalstreek: 06-25147406

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.