Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Regenboogvlag in top gemeentehuis Stadskanaal

Regenboogvlag wordt door de burgemeester gehesen – (F: Marc Dol – RTV1)

STADSKANAAL – Het is voor veel homo’s en lesbiennes nog altijd moeilijk om te vertellen dat ze op jongens óf meisjes vallen. Daarom is het vandaag Coming Out Day, oftewel ‘Kom-uit-de-kast-dag’. Op Coming-Outdag die jaarlijks op 11 oktober plaatsvindt, wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het uit de kast komen oftewel de coming-out.

Regenboogvlag

Op veel scholen en gemeentehuizen kan je vandaag de regenboogvlag vlag zien hangen. Daarmee willen scholieren en (lokale) overheid laten zien dat iedereen zichzelf mag zijn.

Stadskanaal

Dit jaar wappert de vlag ook bij het gemeentehuis van Stadskanaal. “We vieren de diversiteit in onze samenleving, dat je mag houden van en leven met wie je wilt” aldus burgemeester Froukje de Jonge die de vlag om 08.38 uur voor het gemeentehuis omhoog trok.

Na het hijsen van de regenboogvlag was er gelegenheid voor een kopje koffie of thee in het gemeentehuis. Om 11.00 uur was er de onthulling van een LHBTI-informatietafel in de bibliotheek. Iedereen is hier welkom.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.