Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraad Stadskanaal wil uitleg van Treant

Gemeenteraad Stadskanaal bijeen – (F: B.J. Brinkman – RTV1)

STADSKANAAL – De gemeenteraad van Stadskanaal is geschrokken van het verlies van arbeidsplaatsen in het Refaja Ziekenhuis. Het is een dreun voor de medewerkers en de raad maakt zich dan ook zorgen over de toekomst van het ziekenhuis. Dat bleek maandagavond tijdens de gemeenteraadsvergadering die live te horen was op RTV1 radio.

Het bestuur van de Treant Zorggroep moet uitleg komen geven in het gemeentehuis van Stadskanaal, die oproep deed Bert van Beek, fractievoorzitter van de ChristenUnie Stadskanaal. Van beek deed de oproep namens de voltallige gemeenteraad.

Belangrijke zaken

De raad roept het college op om stevig in gesprek te blijven met Menzis en Treant en te blijven aandringen op heldere communicatie over de beschikbaarheid van zorg in Zuidoost-Groningen. De gemeente Stadskanaal is mede op aandringen van de raad al geruime tijd in gesprek met Treant en Menzis over een Groninger antwoord op een Gronings (zorg)probleem. Met als doel dat goede zorg dichtbij en bereikbaar blijft in Zuidoost-Groningen. Hiervoor moeten vier belangrijke zaken geregeld worden: een uitbreiding van de ambulances, een goed AED-netwerk, een ambitieuze investering in innovatieve ouderenzorg en een oplossing voor de extra transportbewegingen.

Onduidelijkheid

Er is nog veel onduidelijkheid over het ambulancevervoer, zo bleek tijdens de raadsvergadering. De raadsleden snappen niet dat er een extra ambulance zou zijn geïnstalleerd terwijl het personeel daarvoor nog moet worden opgeleid. Ook zijn er vraagtekens over de miljoenen die nodig zijn om capaciteit te garanderen voor de andere ziekenhuizen. “Heel vreemd”, aldus van Beek. “De spoedhulp in het Refaja moet sluiten omdat de zorggroep rood schrijft maar daar is dan wel weer geld voor”. Deze vragen en meer moeten beantwoord worden om duidelijkheid te scheppen. Van beek ” We willen uitleg van het bestuur van Treant hierover. Ook moet er veel beter gecommuniceerd worden met ons”.

Helder over wat er blijft

De gemeenteraad beseft dat het niet verantwoordelijk is voor de beslissingen die de Treant Zorggroep neemt, maar ziet dat die onvoldoende worden uitgelegd. Er wordt nu steeds gepraat over wat er weggaat, maar het is voor de inwoners totaal onduidelijk wat er blijft en wat er bijkomt. De gemeenteraad nodigt Treant en Menzis dan ook uit om dit in de raadscommissie toe te lichten en garanties te geven voor goede zorg in de regio.

 

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.