Direct naar de inhoud.

Stropdassen actie voor Jan Nieboer

  • door:
  • op:
Jan Nieboer (met stropdas)

NIEUW BUINEN – Gisterenochtend kwam er een ietwat vreemd mailtje binnen op onze redactie bij RTV1. – Of we aandacht wilden besteden aan een stropdassenactie voor Jan Nieboer – . Het mailtje kwam van Gineke Kuipers die bezig is om een stropdassenactie op touw te zetten voor Nieboer van Platform Storm. Een actie omdat hij sinds zijn arrestatie twee  stropdassen mist. Nieboer die altijd rondloopt in een keurig strak pak met stropdas is deze kwijtgeraakt in de gevangenis. Zijn stropdassen zijn daar achter gebleven en zijn nog steeds niet teruggegeven ondanks alle verzoeken, telefoontjes en brieven.

Hart onder de riem

Kuipers: “Deze ludieke actie is niet bedoeld om een mening te hebben of te uiten betreffende de windmolens. De actie is puur bedoeld om Jan Nieboer vanuit de samenleving een hart onder de riem te steken, na alles wat hij heeft meegemaakt tijdens en na zijn arrestatie”.

“Natuurlijk weten we dat dit weerstand op kan roepen, omdat de uitspraak nog niet geweest is. Toch heb ik als mens geen seconde getwijfeld om deze ludieke actie op touw te zetten, puur omdat wij hem al jaren ervaren als een echt ‘mensen-mens’ die vecht voor zijn mede-mens. Natuurlijk zijn de daden die verricht zijn door wie dan ook afschuwelijk en zal diegene die dat gedaan heeft moeten boeten, voor nu is nog niet duidelijk wie het gedaan heeft en willen wij Jan Nieboer een hart onder de riem steken, aldus Kuipers.

De Drentse ‘Don Quichot’ krijgt op een nog nader te bepalen tijdstip en plek de ingezamelde stropdassen aangeboden.

  • Voor vragen of deelname kun je een mailtje sturen naar: ginekekuipers@gmail.com Stropdassen kunnen gedoneerd worden in de speciaal gemaakte box bij Hout & Steen, Iepenlaan 1 in Nieuw Buinen

(bij Hout & Steen)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal