Direct naar de inhoud.

Sponsoren kunstwerk krijgen certificaat

  • door:
  • op:
Familie Drenth en de onderduikers – (Archieffoto: Monument21)

STADSKANAAL – De stichting Drenth Monument wil tijdens de viering van 75 jaar bevrijding, mei 2020, een monument onthullen ter ere en nagedachtenis aan Willem, Hindertje, Lammie en Fennie Drenth. Zij hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdak geboden aan zestien onderduikers waarvan dertien van Joodse afkomst. Allen hebben de oorlog wonderwel overleefd.

Het bestuur van de stichting vindt dat er nabij de plek waar hun huisje aan de Krommewijk gestaan heeft een kunstwerk moet komen. Dit kunstwerk, ontworpen door het kunstenaarsduo Bernard Winkel en Leo Kaldenbach uit Ter Apel, gaat er komen. De nodige middelen zijn bijna rond.  “Men kan dit monument nog steeds met een bijdrage steunen en verder is het nog wachten op een beslissing van een paar aanvragen bij fondsen. We hebben echter goede hoop dat die positief zullen zijn” aldus voorzitter Jaap Duit van de stichting.

Bestuurslid Foppe Wesseling vervolgt: “Willen we het monument volgend jaar kunnen onthullen dan moeten we nu het sein op groen zetten. De realisatie kost tijd”. Veel steun, ook deels in natura, is inmiddels toegezegd door lokale ondernemers. Avitec neemt het grondwerk voor haar rekening, J.C.Krans Aannemingswerken maakt de fundering, Schutte Metaal levert en snijdt alle corten-staalplaten en SealteQ conserveert. Ingenieursbureau Ritsma had de fundering al berekend.

Vrijdagmiddag 1 november krijgen een aantal private sponsoren een certificaat van deelname uitgereikt. Iedereen krijgt een certificaat bij een minimale donatie van € 250,- Deze uitreiking vindt om 14.00 uur plaats in het Streekhistorisch Centrum te Stadskanaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-