Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Treant verwelkomt revalidatiearts Kofman

Foto: Bianca Verhoef Fotografie

TREANT – Revalidatiearts Rianne Kofman (32 jaar) komt de vakgroep Revalidatiegeneeskunde van Treant Zorggroep verder versterken.

Mensen met een beperking of (chronische) ziekte kunnen bij Kofman terecht voor herstel en ondersteuning om zich zo veel mogelijk zelf te kunnen redden. Ze is werkzaam op de locaties Bethesda in Hoogeveen en Scheper in Emmen.

In 2007 startte Kofman met haar opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tijdens haar opleiding kwam Kofman als coassistent bij Isala in Zwolle voor het eerst in aanraking met revalidatiegeneeskunde. ‘De manier waarop revalidatieartsen naar patiënten kijken sprak mij direct aan; het gaat om het totaalplaatje en niet alleen om de knie of het hart.’ Tijdens haar semi-artsstage in Zwolle verdiepte ze zich verder in het vakgebied revalidatiegeneeskunde. Toch wilde Kofman meer werkervaring opdoen, voordat ze begon met haar opleiding tot revalidatiearts. Ze werkte een jaar als basisarts neurologie in het Martini Ziekenhuis in Groningen en een half jaar op de spoedeisende hulp in Suriname. ‘Deze andere specialismen en werkplekken hebben mijn keus voor revalidatie-geneeskunde extra bevestigd. Als revalidatiearts kun je patiënten helpen en ondersteunen zodat zij, ondanks hun beperkingen, zo goed mogelijk hun eigen leven kunnen blijven leven.’ In 2015 startte Kofman met haar opleiding tot revalidatiearts in revalidatiecentrum de Vogellanden en Isala in Zwolle.

Keuze voor Treant
Werken bij Treant was een logische keus voor Kofman: ‘Ik wilde als revalidatiearts in een kleiner ziekenhuis starten. Het liefst in de omgeving van Zwolle. Ik sprak een van de revalidatieartsen van Treant tijdens een cursus in het voetbalstadion van Groningen: het klikte meteen. Na een keer meelopen en de sollicitatiegesprekken, was ik aangenomen.’ Treant past goed bij de instelling van de nuchtere Kofman: ‘Ik heb veel inspraak in wat ik wil doen en over de patiëntengroepen die ik graag wil behandelen. De flexibiliteit is een groot voordeel en in goed onderling overleg is veel mogelijk.’

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.