Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Basisscholen dicht tijdens onderwijsstaking – (Update)

Hagenhofschool

Hagenhofschool – (F: Opron)

STADSKANAAL/VEENDAM – De meeste basisscholen in Groningen zijn dicht op woensdag 6 november. Dan is er een landelijke onderwijsstaking.

(UPDATE: Er is een grote kans dat de staking toch niet doorgaat i.v.m. een inmiddels bereikt akkoord tussen onderwijs, vakbonden, werknemers/gevers en Ministerie).

De scholen van Scholengroep Opron in Midden-Groningen, Stadskanaal en Veendam zijn dan ook gesloten. Veel leerkrachten komen die dag wel naar school, maar geven geen les aan de kids. ‘Ze halen werk in waar ze normaal niet aan toekomen,’ vertelt bestuurder Marieke Andreae bij RTV Noord.

Scholengroep Perspectief in Stadskanaal ziet de helft van de scholen dicht gaan op woensdag. Enkele scholen staken, maar met een eigen actie. CBS Oranje Nassau kiest er bijvoorbeeld voor ‘te staken, zonder de ouders te raken’. Op school gaan ze aan de slag met een stakingslied en mogen de kinderen zelf lesgeven. Een enkele basisschool staakt niet en blijft gewoon open, zoals CBS De Zaaier in Vlagtwedde.

Voortgezet onderwijs

Aan de staking doet ook het voortgezet onderwijs mee, maar in Groningen blijkt de actiebereidheid hier laag. Volgens AOB-bestuurder Hayo Bohlken komt dat doordat het lerarentekort daar nauwelijks speelt. Middelbare scholen in het Noorden hebben weer andere problemen. Voor zover hij weet is geen enkele middelbare school op woensdag helemaal dicht. Wel zijn er leraren die staken zodat er mogelijk gaten in de lesroosters vallen.

De onderwijssector wil minder werkdruk, voldoende leerkrachten en een hoger salaris.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.