Direct naar de inhoud.

Lezing ‘Post uit Rusland’ in Veenkoloniaal Museum

  • door:
  • op:

VEENDAM – Oud-NRC correspondent Laura Starink verzorgt op woensdag 6 november in het Veenkoloniaal Museum Veendam een lezing over haar boek; ‘Post uit Rusland’. Starink studeerde in de jaren zeventig in Leningrad en deed in de jaren tachtig als journalist verslag van glasnost en perestrojka. Ze zag het grauwe Moskou veranderen in de rijke metropool van nu. De Sovjet-Unie onder Brezjnev maakte plaats voor het Rusland van Poetin. Een halve eeuw geleden was het voor haar een land met twee gezichten: vriendelijk, open en humoristisch binnen aan de keukentafel, maar hard, gesloten en huichelachtig in de buitenwereld.

In haar nieuwe boek beschrijft Starink bijzondere ontmoetingen in alle uithoeken van het land, maar is het bovenal een lofzang op de eenlingen die het systeem weerstaan.

Dag: woensdag 6 november 
Tijd: 20.00 uur
Entree: € 5,00 p.p. Vrienden museum gratis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-