Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Ploegwedstrijden om Nederlands kampioenschap

Foto:Hans Spieker

STADSKANAAL – 125 deelnemers strijden vrijdag 22 en zaterdag 23 november om het kampioenschap ploegen. De wedstrijden vinden plaats aan de Esdoornstraat 7 te Stadskanaal. De organisatie is in handen van Stichting Ploegvereniging Nederland.
De Nationale Ploegwedstrijden voor wentelploegen en rondgaande ploegen is een tweedaags evenement en vinden plaats op vrijdag en zaterdag. Daarnaast ploegen op vrijdag 22 studenten van diverse Agrarische MBO scholen een wedstrijd in een eigen klassen. Op zaterdag strijden meer dan 70 deelnemers met oude tractoren in 4 verschillende klassen om de nationale titel.

Foto:Hans Spieker

Bij het paardenploegen zullen ook een 8-tal teams met een- en meerspannen strijden op het nationaal kampioenschap.
De wedstrijden zijn op vrijdag van 11 tot 15 u en op zaterdag van 10 – 14.30 u.
Deelnemers komen van alle windstreken en uit alle provincies. Vaak hebben ze zich via plaatselijke wedstrijden gekwalificeerd om aan de nationale wedstrijden te mogen deelnemen. De ploegers brengen de trekkers en ploegen zelf mee. Meestal is het eigen materiaal en soms is het geleend zoals bij de studenten veelal het geval is.
Voorafgaand aan de wedstrijden rijden de deelnemers in parade naar de ploegvelden. De parade begint op vrijdag om 10.30 u en op zaterdag om 9.30 u. De winnaars van de verschillende klassen worden afgevaardigd naar internationale wedstrijden. Dat zijn in 2020 de Europese ploegwedstrijden in Tsjechië, de Wereld ploegwedstrijden in Rusland en de Europese oldtimer wedstrijden in Denemarken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.