Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Onderzoek andere invulling wijkcentrum Dukdalf

(F: Facebook)

VEENDAM – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Veendam is in gesprek met de eigenaar en gebruikers van wijkcentrum Dukdalf over de toekomst van het wijkcentrum.

Het huidige wijkcentrum is verouderd en de noodzakelijke renovatie is erg kostbaar. De exploitatie van het wijkcentrum is in de huidige vorm na renovatie te hoog, waardoor het gebruik voor verenigingen financieel niet op te brengen is. Het behoud van de huidige functie is daardoor niet haalbaar. Met de verenigingen die veel gebruik maken van het wijkcentrum wordt daarom gekeken naar de wensen en mogelijke alternatieven.

Maatschappelijk
Belangrijk bij een wijkcentrum is dat wijk- en buurtverenigingen hier tegen een maatschappelijk tarief gebruik van kunnen maken. Gezien de huidige staat van het wijkcentrum en de te verwachten kosten voor renovatie kan dit niet gewaarborgd worden. Om het centrum te laten voldoen aan de wensen en eisen is het niet mogelijk de prijzen voor de verhuur aan verenigingen in verhouding te laten blijven met wat past bij deze gebruikersgroep.

Toekomst
Op dit moment wordt er gewerkt aan de modernisering en herontwikkeling van het wijkwinkelcentrum waar het wijkcentrum naast zit. De gemeente heeft daarom besloten met de verenigingen te kijken naar hun wensen en mogelijkheden voor de toekomst.

Wethouder Annelies Kleve: “Het is belangrijk ruimte te bieden aan de verenigingen in de wijken tegen een maatschappelijk tarief. De functie die een wijkcentrum daarbij vervuld is belangrijk. Daarom kijken wij samen met de verenigingen naar een duurzame oplossing. Ook zijn wij in gesprek met de eigenaar over de toekomst van het huidige pand.”

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.